steegen

Boek geschiedenis Anderlecht op komst

In samenwerking met uitgeverij Kannibaal/Hannibal brengt Anderlecht binnenkort een boek uit over haar geschiedenis. "Het boek wordt een unicum", aldus woordvoerder David Steegen in zijn column op Brusselnieuws.be.

Speciaal voor het boek maakte fotograaf Stephan Vanfleteren portretten van de oude en de nieuwe iconen van Anderlecht. "Het is de eerste keer dat een voetbalclub de eer heeft om door de lens van de wereldberoemde Vanfleteren belicht te worden", vertelt de woordvoerder.

In de column van Steegen komen we deze week ook te weten wat de historie is achter het officiŽle adres van de club: Thťo Verbeecklaan 2, 1070 Anderlecht.

"Thťo Verbeeck was een duizendpoot", aldus Steegen. "Hij oefende de meest uiteenlopende functies uit, zowel binnen als buiten het voetbal. Zo was hij vicevoorzitter van de officiŽle feesten van Anderlecht en lid van de commissie voor lichamelijke opvoeding en sport. Verbeeck was ook scheidsrechter in eerste klasse. In 1911 was Emile Versť speler en voorzitter van Sporting. Hij was tweeŽntwintig jaar jong."

"Verbeeck was een ambitieuze visionair en handelde in de geest van de samenhorigheid, met eerbied voor waarden die op Engelse leest geschoeid zijn. Steeds het algemeen belang dienend."

"Onder Verbeeck steeg RSC Anderlecht definitief naar de hoogste klasse en werd het voor de eerste maal landskampioen in 1947. De dag dat Verbeeck zijn aansluitingskaart tekende bij Anderlecht, zou tot feestdag moeten worden uitgeroepen."

Bron: Brusselnieuws.be
Gepost door Marvin the Martian  | Voeg eigen nieuws toeUnibet

Recent nieuws

Terug naar homepage | Terug naar nieuwsoverzicht | Terug naar nieuwsarchief

laatste updates

wedstrijden

Volgende wedstrijden:
22-10
26-10
RSCA - Arsenal
RSCA - Standard
20:45
18:00
Vorige wedstrijden:
18-10
05-10
Mechelen - RSCA
RSCA - Genk
1 - 1
0 - 0

klassement

1 RSC Anderlecht 10 22
2 KAA Gent 10 18
3 KSC Lokeren 10 18
4 Club Brugge 10 17
5 Westerlo 10 17
6 KV Oostende 10 14

poll

Wat verwacht u van de wedstrijd Anderlecht - Dortmund?
Een zware nederlaag
Een kleine nederlaag
Een gelijkspel
Een kleine overwinning
Een duidelijke overwinning


Resultaten »
Oude webpoll's »

anderlecht-online.be on Facebook

Foto's