Lokeren gaat met drie punten lopen

ZONDAG, 28 JULI 2013, 20:36 - Michaël

Anderlecht is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd te winnen. Lokeren ging na een 2-3 overwinning met de drie punten lopen. Gillet mistte tien minuten voor tijd nog een penalty en zo de kans op de gelijkmaker.

Anderlecht begon zonder verrassingen aan de wedstrijd. Wel een verrassing was dat Vanaken al in de 19e minuut de score kon openen: 0-1. Bij deze actie kreeg Kljestan de elleboog van Remacle tegen het oor en moest hij na enkele minuten vervangen worden. Het was de 16-jarige Tielemans die mocht aandraven.

Massimo Bruno kon na 55 minuten de gelijkmaken in de netten werken maar echt lang kon Anderlecht hier niet van genieten. Vanaken schiet Lokeren namelijk in één tijd opnieuw op voorsprong: 1-2

Amper 8 minuten later was het Remacle die de 1-3 kon scoren. Gillet benut de eerste Anderlecht-penalty van het seizoen na een overtreding van Odoi op Bruno: 2-3

Dan duwt De Pauw Gillet neer in het strafschopgebied. Gillet gaat achter de bal staan maar mist de kans op de gelijkmaker.

Al bij een al een spannende wedstrijd maar daarmee heeft Anderlecht helaas de drie punten niet kunnen thuishouden.

Score: 2-3
Goal(s): 19’ Vanaken 0-1, 55' Bruno 1-1, 63' Vanaken 1-2, 71' Remacle 1-3, 76' Gillet 2-3

Anderlecht: Proto, Gillet, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, de Zeeuw (70' Acheampong), Kljestan (25’ Tielemans), Bruno, Suarez, Praet, Cyriac (46' Armenteros)
Lokeren: Copa, Scholz, Maric, Taravel, Odoi, Persoons, Overmeire, Remacle (78' Trompet), De Pauw (90' Saglik), Vanaken (90' Dutra), Harbaoui

Geel: Odoi, Vanaken
Rood: niemand

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Constant Vanden Stock