Anderlecht veegt de vloer aan met AA Gent: 4-1

ZONDAG, 11 AUGUSTUS 2013, 19:55 - Michaël

Anderlecht heeft zondagavond de vloer aangeveegd met AA Gent. Maar liefst 4-1 werd het in het Constant Vanden Stock-stadion na doelpunten van Kljestan, Praet, Bruno en Acheampong.

Trainer John van den Brom had een verrassing in petto want niet Cyriac maar wel Armenteros stond in de spits. Kouyaté en Milivojevic startten waardoor Mbemba en Tielemans naar de bank verwezen werden.

De wedstrijd kwam traag op gang, maar eens het half uur gepasseerd begon het feest voor Anderlecht. Sacha Kljestan kon de openingsgoal binnentrappen, dit na een vrije trap die gelukkig voor zijn voet valt. 1-0. Lang bleef deze score niet op het scorebord staan want amper drie minuten later kon Dennis Praet dankzij een mooie pass van Bruno de 2-0 in de netten werken. Vlak voor rust kreeg Kouyaté nog geel voor een fout op Asare.

Al snel in de twee helft besliste Bruno de wedstrijd: 3-0. Hij scoorde hiermee zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden. Op het gezicht van Van den Brom was een duidelijk lach zichtbaar.

Gelegenheidsspits Armenteros kon blijkbaar geen indruk maken bij de Nederlander en werd in de 67e minuut gewisseld ten voordele van Frank Acheampong.

Daar de overwinning toch zo goed als zeker was liet Anderlecht Gent begaan maar toch strafte het de tegenstander nog wat zwaarder af. Acheampong was in staat vliegende tackle van Cendros te ontwijken, liep de flank af en trapte overhoeks binnen. Prachtig doelpunt van de invaller.

De Zeeuw en Cyriac mochten ook even meegenieten van de overwinning. De Zeeuw kwam bijna aan de 5-0 toe maar de bal belandde naast de netten.

Al bij al een eenvoudige wedstrijd voor Anderlecht waarbij Gent lijdzaam moest toezien en afwachten tot het laatste fluitsignaal. Gent kwam amper in de wedstrijd en creëerde een handvol kansen maar toch kon het op het einde van de match de eerredder scoren. Eindstand: 4-1

Opmerkelijk: Milivojevic toonde zich al direct een leider op het veld. Amper voor de eerste keer aan de aftrap maar toch aan aanwijzingen geven.

Score: 4-1
Goal(s): 32' Kljestan 1-0, 35' Praet 2-0, 49' Bruno 3-0, 78' Acheampong 4-0, 93' Pedersen 4-1

Anderlecht:Proto, Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht, Kljestan, Milivojevic, Bruno (82' De Zeeuw), Praet (82' Cyriac), Suarez, Armenteros (67’ Acheampong)
AA Gent:Boeckx, Diogo, Pirez, Zukanovic, Cendros, Hubert (59’ Hervé Kage), Neto, Asare, El Ghanassy (59’ Yassine El Ghanassy), Soumahoro (77’ Rodgers Kola), Pedersen

Geel: Diogo, Kouyaté, Asare, Leandro González Pirez, Pablo Cendrós

Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion