Anderlecht met goed gevoel winterstop in

DONDERDAG, 26 DECEMBER 2013, 20:29 - Garrincha

Anderlecht heeft zijn moeilijk drieluik voor de winterstop afgesloten met een 1-0-zege tegen Zulte Waregem. Paars-wit kreeg tal van kansen, maar enkel Guillaume Gillet vond, via Junior Malanda, het juiste gaatje na een corner.

Anderlecht begon aan het duel tussen de nummers drie met dezelfde elf als zondag op Standard. Van bij de aftrap nam paars-wit het heft in handen en op het kwartier resulteerde dit in een eerste kans via Bruno. Bossut kende weinig moeite met zijn omhaal.

Niet veel later moest Bossut opnieuw tussenkomen en een kopbal van Mitrovic tegen de onderkant van de lat tikken. Praet trapte de rebound in doel, maar de treffer werd afgekeurd wegens een voorafgaande overtreding van Kouyaté. Zulte Waregem kon hier enkel een vrije trap van Hazard tegenoverstellen.

Naar het half uur toe herstelden de bezoekers het evenwicht, maar het grootste gevaar bleef van Anderlecht komen. Tien minuten voor de rust scoorde Mitrovic, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor handspel. De Anderlecht-spits kreeg ook geel. Op slag van rust miste ook Najar de openingstreffer. Bossut speelde een sterke eerste helft.

De tweede helft begon een stuk minder flitsend dan de eerste. Via Praet en Conte kregen beide ploegen een kansje en op het uur claimde Anderlecht een strafschop voor handspel van Kums. Onvrijwillig oordeelde ref Gumienny.

Het doelpunt kwam er uiteindelijk toch iets voorbij het uur. Praet trapte een hoekschop tot bij Gillet en diens kopbal verdween via Malanda in doel. De bezoekers probeerden te reageren, maar Anderlecht hield de partij stevig in handen. Van den Brom bracht zelfs Milivojevic voor Praet als extra sleutel op de deur.

Paars-wit kreeg nog kansen om het helemaal af te maken, maar scoren lukte niet meer. Mitrovic zag wel een doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel en Bossut moest ook nog eens gevat tussenkomen op een schot van de Serviër. Het bleef echter 1-0 en Anderlecht kan met een zeven op negen en een positief gevoel de winterstop in.