Anderlecht wint topper met 2-0

ZONDAG, 26 JANUARI 2014, 19:55 - Michaël

Anderlecht heeft tegen Club Brugge de drie punten thuis kunnen houden, dit dankzij doelpunten van Aleksandar Mitrović en Fabrice N'Sakala. Door deze overwinning komt paars-wit terug tot op zeven punten van leider Standard.

John van den Brom startte vrij aanvallend met zowel Gohi Bi Zoro Cyriac als Mitrovic in de basis.

De wedstrijd werd aftrapt in de gietende regen die overigens heel de wedstrijd uit de lucht bleef vallen. Mogelijks kwam het door die regen en het bijhorende zware veld dat de eerste helft maar matig was.

Beide ploegen konden maar weinig kansen creëren, pas in de slotkwartier van de eerste helft kwam er wat gevaar. Dat resulteerde vijf minuten voor rust dan toch voor een doelpunt. Mitrovic kon een bal van Guillaume Gillet in de netten werken: 1-0.

De tweede helft was van hetzelfde niveau als de eerste 45 minuten. Het enige noemenswaardige was de rentree van Tom De Sutter die gepaard ging met het nodige gefluit.

Met nog een kwartier wisselde Van den Brom Cyriac voor Fabrice N'Sakala. Maar vuur kwam er absoluut niet in het duel, integendeel. Niet te verwonderen dat amper doelkansen waren, ze waren makkelijk op één hand te tellen.

Toch was er even lichte paniek bij Anderlecht toen Thomas Kaminski na een duel verzorging nodig had. Gelukkig kon hij verder. Uiteindelijk was het N'Sakala die enkele minuten voor tijd de score verdubbelde: 2-0. Het was het eerste competitiedoelpunt voor de Fransman.

Nu staan er twee uitwedstrijden op het programma. Volgende week vrijdag trekt paars-wit naar Lierse, de week er na naar Kortrijk.