Lokeren klopt behoorlijk Anderlecht

ZATERDAG, 22 FEBRUARI 2014, 03:07 - WauteRSCA

Anderlecht heeft een nieuwe nederlaag geleden. Op het veld van Lokeren ging het met 2-1 onderuit na een aangename pot voetbal. Paars-wit speelde stukken beter dan vorige week tegen Bergen, maar koopt daar weinig mee.

In een gelijkopgaande eerste helft trof Lokeren twee keer het doelhout en versierde Anderlecht enkele kopkansen via Mitrovic. Ondanks de vele kansen leek de eerste helft te gaan eindigen op een brilscore, tot Harbaoui een heerlijke Waaslandse aanval afrondde: 1-0.

Nog voor iedereen goed en wel besefte dat de tweede helft op gang was gefloten, verdubbelde Lokeren de voorsprong. Mbemba pakte uit met een slechte terugspeelbal op Proto en (een andermaal sublieme) Vanaken kon profiteren.

Wie dacht dat Anderlecht tegen het canvas lag, kwam bedrogen uit. Paars-wit pakte uit met een -dit seizoen zelden gezien- offensief en verzamelde kans na kans.

Verhulst hield zijn ploeg een aantal keer overeind, maar moest zich kort voor het uur toch gewonnen geven toen Mitrovic Odoi tot een owngoal dwong. De journalist van Sporting Telenet zou achteraf opmerken dat het diens eerste doelpunt voor Anderlecht was.

Na het doelpunt viel Anderlecht bizar genoeg stil. Lokeren kwam opnieuw beter in de wedstrijd en creëerde nog de beste kansen op de tegenaanval. Van den Brom bracht met Pollet nog wel een derde spits in het spel, maar de bal geraakte nog amper in de zestien. Zonder Najar, Bruno, Tielemans, Suárez of Vargas in de ploeg was de creativiteit ver zoek.

Lokeren hapte nog even naar adem in de slotfase, maar hield de drie punten toch thuis. Lokeren-coach Maes gaf na afloop grif toe dat Anderlecht allesbehalve slecht speelde.

De wedstrijd was pure propaganda voor de naderende Play-offs, maar Anderlecht blijft verweesd achter met 1 op 12 in de uitwedstrijden na de winterstop.