Anderlecht niet voorbij Leuven

ZATERDAG, 8 MAART 2014, 21:54 - Michaël

Leuven is en zal wellicht altijd het zwarte beest van Anderlecht blijven. Ook nu weer kon paars-wit niet voorbij de koeienschieters geraken en keerde het huiswaarts met nul punten.

John van den Brom begon met Vargas aan de aftrap samen met Mitrovic. De thuisploeg maakte het Anderlecht absoluut niet makkelijk. Paars-wit vond geen antwoord op het verdedigende blok van OHL.

De enige echte kans die er in de eerste helft te noteren viel kwam van Mitrovic. Bij de rust stond bijgevolg nog de 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft bleef Leuven doordrukken en dat resulteerde eerst in een afgekeurd doelpunt van Ibou. Enkele minuten later was het Ruytinx dat de bal toch in het doel van Proto trapte: 1-0. Vargas had eerder nog een mooie krul tegen de deklat zien sterven. Na de 1-0 werd een duidelijke penalty op Praet niet gefloten en een goal van Bruno werd afgekeurd voor nipt buitenspel. Doelpunten vielen er zo niet meer, waardoor paars-wit voor een zevende keer op verplaatsing een nederlaag lijdt.