Proto loodst Anderlecht langs Lokeren

VRIJDAG, 11 APRIL 2014, 22:27 - Michaël

Voor het eerst sinds 15 december heeft Anderlecht kunnen winnen op verplaatsing. Zo sprankelend als vorige week tegen Club Brugge was het niet, maar Cyriac, Mitrovic en een ijzersterke Silvio Proto zorgden voor drie punten.

Besnik Hasi koos voor dezelfde opstelling als tegen Club Brugge, maar op het veld zagen we toch een heel ander Anderlecht. De eerste minuten waren uitmuntend en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Cyriac profiteerde van wegglijden van Maric en de spits trapte de bal mooi overhoeks binnen: 0-1.

De vreugde was van korte duur, want amper vier minuten later, we waren dan nog maar tien minuten ver in de wedstrijd, stond de gelijkmaker al op het scorebord. Dutra nam een afvallende bal mee en trapte van buiten de 16 via de paal binnen: 1-1.

Dan ging het voetbal serieus bergaf en werd er maar matig gespeeld. De tweede helft was toch beter maar een Anderlecht zoals tegen Brugge zagen we niet. Wel behield het goed de bal en liet het Lokeren niet goed in de match komen.

In de 66ee minuut kon Mitrovic na een knappe dieptepass met buitenkantje rechts van Vanden Borre de 1-2 tegen de netten trappen. Enkele minuten later kwamen de Brusselaars dan goed weg want Nzolo zag een handsbal in de klein rechthoek van Kouyaté niet. Hier kon hij gerust penalty gefloten hebben in het voordeel van Lokeren.

Ook mag Hasi Proto wel een schouderklopje geven. Met een aantal geweldige reddingen in het slot van de wedstrijd zorgde hij er persoonlijk voor dat Lokeren niet gelijk maakte. Tien minuten voor affluiten moest Praet licht geblesseerd het veld verlaten, Gillet was zijn vervangen. In de laatste twee minuten mocht ook Pollet nog even opdraven.

Het spel was niet goed, maar het belangrijkste zijn toch weer die drie punten waardoor paars-wit (tijdelijk) over Zulte Waregem wipt en met 35 punten naast Club Brugge op plaats twee komt.