Aegon: Anderlecht verliest halve finale (video)

ZONDAG, 20 APRIL 2014, 14:39 - Michaël

Het is Anderlecht niet gelukt de finale van de Aegon Future Cup te bereiken. Het ging in de halve finale met 2-1 verliezen van Ajax. Het was Leya Iseka die het enige paar-witte doelpunt kon scoren.

Leya Iseka wist al na drie minuten de bal in de netten te werken, al kreeg hij wel wat hulp van een verdediger. Maar amper twee minuten later was alles te herdoen na de gelijkmaker door Van de Beek: 1-1. Ajax was duidelijk de betere op het veld en maakt het de paars-witte verdediging zwaar, Anderlecht loerde op de counter. Bij de rust stond het 1-1, een tussenstand waar Anderlecht best tevreden mee kon zijn.

De tweede helft begon met een verse kracht voor paars-wit, namelijk Coals kwam in de ploeg ter vervanging van Matarrese. Na vier miniten kwam Ajax met 2-1 op voorsprong. Halfweg tweede helft kwamen Sarkic en Lokilo het veld op, Schoukens en Mangala mchten naar de kant. Paars-wit ging zo aanvallender spelen. Ook de Nepalese spits Bimal werd ingebracht maar hij kon het tij ook niet meer keren.

Anderlecht verliest dus de halve finale en speelt morgen de troostfinale om 11 uur, dit tegen Liverpool of AC Milan.