U21 Anderlecht in penalties onderuit

WOENSDAG, 23 APRIL 2014, 21:06 - Michaël

Woensdagavond kwamen de beloften in actie in de 1/2 finale van de beker van België. Tegenstander was Club Brugge. Penalties moesten beslissen wie naar de finale mocht maar daarin moest paars-wit het onderspit delven.

Al na twee minuten stond paars-wit voor dankzij Dendoncker: 1-0. Na een half uur maakte Vanzo gelijk. Gelukkig zetten opnieuw Dendoncker de scheve schaats recht. Vlak voor rust maakte hij 2-1.

In de tweede helft was Anderlecht duidelijk de betere maar een doelpunt bleef uit, tot in de 74ste minuut Leya Iseka de 3-1 in de netten kon werken. Match gedaan denk je dan, maar Club liet zich niet doen. Op nog geen 10 minuten tijd boog blauw-zwart de achterstand om in een 3-3. Enkele minuten na de gelijkmaker stond het dan al 3-4 voor Club.

Met nog twee minuten te spelen kwam Club Brugge met 10 te staan na rood voor Oulare maar het kalf was al verdronken. Althans, tot Frank Acheampong in de 92ste minuut de 4-4 gelijkmaker scoorde!

Penalties dus en daar ging het gelijk op tot Kindermans miste. Maar gelukkig miste Club de penalty er na ook. Helaas sloeg de vermoeidheid toe en ook Leya Iseka miste zijn trap. Club naar de finale tegen Gent na een spannende tweede helft.

Score: 4-4 (3-4 penalties)

Doelpunten: 2' Dendoncker 1-0, 30' Vanzo 1-1, 42' Dendoncker 2-1, 74' Leya Iseka 3-1, 76' Storm 3-2, 77' Wang 3-3, 79' Dierckx 3-4, 92' Acheampong 4-4

Anderlecht begon met: Gies, Carvalho, D'Alberto, Matthys, Kawaya, Dendoncker, Jaadi, Bastienn, Leya Iseka, Soumare, Acheampong

Bank: Bossin, Isci, Haagen, Scholl, Kindermans, Bourard, Lapage

Rood: 88' Oulare