Club Brugge - Anderlecht: 2-2

ZONDAG, 31 AUGUSTUS 2014, 17:01 - jds93

In een bijzonder spannende match geeft Anderlecht de 0-2 voorsprong uit de eerste helft weg in de tweede helft. Vooral voor Anderlecht, dat in het absolute slot nog tegen 10 Bruggelingen speelde, zat er meer in.

Anderlecht straatlengte beter voor de rust

Paars-wit begon uitermate gedreven aan deze eerste topper van het seizoen. Club Brugge werd onmiddellijk onder druk gezet. Na 7 minuten was het zo al een eerste keer raak. Na een knappe interceptie van Praet haalde Steven Defour vanop ruim 20 meter het kanon boven: een rechte streep in de linker onderhoek. De honger van de Brusselaars was echter nog niet bekoeld. Nog eens een goeie zeven minuten later kopte Mitrovic na alweer knap voorbereidend werk de 0-2 tegen de touwen. Er was nog maar net afgetrapt of Acheampong had de 0-3 aan de voet. Zijn poging ging naast.

Club Brugge op karakter

Slecht 4 minuten kon Anderlecht de voorsprong in de tweede helft vasthouden. Na een fout van N'Sakala kreeg Club een vrije schop net buiten de zestien. Vazquez mistte maar de net ingevallen Jörgensen kon de 1-2 binnen knallen.
Het dominante Anderlecht van de eerste helft was weg. Club Brugge kon zo, zonder al te goed te voetballen, op karakter en inzet 20 minuten voor tijd via een hoekschop de 2-2 eindstand binnenkoppen. In het absolute slot werd Castillo nog na een 2de geel uitgesloten.