Youth League: Galatasaray - Anderlecht 3-0

DINSDAG, 16 SEPTEMBER 2014, 15:02 - Garrincha

De U19 van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd in de Uefa Youth League ruim verloren van Galatasaray. Drie stilstaande fasen zorgden voor een 3-0-nederlaag. De laatste twee doelpunten waren zelfs own-goals.

90+5': Einde wedstrijd. Anderlecht verliest zijn eerste partij in de Youth League met 3-0.

90+1': Gele kaart Andy Kawaya.

85': Bij Galatasaray mag Birhan Vatansever gaan rusten. Ali Posta is zijn vervanger.

80': Anderlecht voert zijn derde wissel door. Frank Mikal mag gaan rusten en in zijn plaats komt Alhassane Bah. Bij Galatasaray komt Gokhan Goksu voor Ugurcan Kose.

75': De thuisploeg diept de score uit tot 3-0. Opnieuw is het een own-goal van Anderlecht na een vrije trap. Pechvogel deze keer is Wout Faes.

72': Gele kaart Safa Turkman.

70' De thuisploeg heeft de wedstrijd stevig in handen. Enkele statistieken: Galatasaray liet al zeven doelpogingen in het kader noteren, Anderlecht amper 1. Daar tegenover staan 16 gemaakte fouten door Anderlecht en 7 door Galatasaray.

63': Met de 15-jarige Jorn Vancamp brengt coach Mohammed Ouahbi nog een nieuwe spits tussen de lijnen. Aanvallende middenvelder Samy Bourard mag gaan rusten.

49': Aron Leya Iseka toont zich meteen erg bedrijving. Tot twee keer toe gaat hij zijn kans, maar zonder succes. Beide pogingen belanden naast het doelkader.

46': Anderlecht reageert op de achterstand door spits Aron Leya Iseka te brengen voor linksachter Alexis Scholl. Het is echter de thuisploeg die meteen tot een kans komt, maar Mile Svilar brengt redding.

Rust: Anderlecht doet niet onaardig mee, heeft zelfs veldoverwicht, maar tot doelgevaar leidde dit niet. Een corner en een vrije trap zorgen zelfs dat paars-wit met een 2-0-achterstand gaat rusten.

42': Kort voor de rust verdubbelt invaller Galatasaray de score. Opnieuw valt het doelpunt na een stilstaande fase. Nathan De Medina werkt een vrije trap van Cetin Turan in eigen doel.

41': Gele kaart Alexis Scholl.

35': Anderlecht reageert via Billal Jellal, maar zijn poging wordt gekeerd door de Turkse goalie.

34': 1-0 Galatasaray. Gokcan Gelmen waardeert een hoekschop van Cetin Turan op tot een doelpunt.

24': De eerste doelpoging komt op naam van de thuisploeg. Mile Svilar redt gepast op een poging van Çetin Turan.

24': Wissel bij Galatasaray. Diepe spits Dogus Can Incedere moet naar de kant. Dogan Can Davas is zijn vervanger.

10': Het wedstrijdbegin is voor Anderlecht, maar tot kansen leidt dit niet. Verder dan een corner van Billal Jellal komen de Brusselaars niet. Frank Mikal wordt afgevlagd voor buitenspel.

1': De wedstrijd is begonnen. Romeni Scott Bitsindou maakt de eerste overtreding van de partij.

Vooraf: Coach Mohammed Ouahbi verrast door niet Liam Bossin maar wel de amper 15-jarige Mile Svilar in doel te posteren. Anderlecht speelt in een 4-3-3 met Frank Mikal en Andy Kawaya als flankspelers en Alper Ademoglu in de spits. Aron Leya Iseka start op de bank.

Opstelling Anderlecht: Svilar, Faes, De Medina, Matthys, Scholl (46' Leya Iseka), Bitsindou, Jellal, Bourard (63' Vancamp), Mikal (80' Bah), Ademoglu, Kawaya

Invallers: Bossin, Denayer, Amrani, Cools, Bah, Leya Iseka, Vancamp