Anderlecht houdt drie punten thuis

ZATERDAG, 20 SEPTEMBER 2014, 21:52 - Michaël

3-2, dat is de eindstand na 90 minuten in het duel Anderlecht - Cercle Brugge. Anderlecht verstevigt zo zijn leiderspositie. Mitrovic, Suarez, en Najar waren deze avond de doelpuntenmakers van dienst.

Besnik Hasi zag tijden de opwarming Dennis Praet uitvallen. De speler had nog te veel last van zijn contractuur. Hij werd vervangen door Conté.

Het was een aangename eerste helft met drie doelpunten. Na amper vijf minuten opende Mitrovic de scoren. Na een kwartier maakte de tegenstander gelijk en was alles opnieuw te beginnen.

Anderlecht had de meeste kansen en dat resulteerde uiteindelijk vlak voor rust in de 2-1, dankzij Suarez.

In de tweede helft wist paars-wit goed druk te zetten en een gouden wissel resulteerde hierbij in de 3-1. Nathan Kabasele stond nog geen minuut op het veld maar kon de bal tot op het hoofd van Najar brengen die maar in te koppen had: 3-1.

Wedstrijd gepeeld denk je dan maar in de 89ste minuut maakte Cercle nog 3-2. Toch bleef het hierbij waardoor Anderlecht de drie punten thuis hield.

Score: 3-2
Goal(s): 6' Mitrovic 1-0, 16' Buyl 1-1, 44' Suarez 2-1, 79' Najar 3-1, 89' Kabananga 3-2

RSC Anderlecht:Proto, Colin, Heylen, Mbemba, Deschacht, Najar, Tielemans, Defour, Conte (69' Acheampong), Suarez (78' Kabasele), Mitrovic (78' Cyriac)
Cercle Brugge:Werner, Cornelis, Wils, Dussenne, Buysse, Buyl (66' Valcke), Smolders, Bacelic-Grgic (66' Godee), N'Diaye (Van Acker), D'Haene, Kabananga

Geel: Buyl, N'Diaye, Wils, Buysse