Uitslagen Europese tegenstanders

MAANDAG, 8 DECEMBER 2014, 08:54 - Garrincha

Borussia Dortmund heeft zijn generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Anderlecht met 1-0 gewonnen. Het komt zo weg van de laatste plaats. Ook Galatasaray won. Arsenal leed een pijnlijke nederlaag.

Dortmund weg van laatste plaats

Borussia Dortmund heeft zich via een 1-0-overwinning tegen Hoffenheim weggevoetbald van de laatste plaats in de Bundesliga. Ilkay Gündogan scoorde iets voorbij het kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd. Dortmund staat nu veertiende.

Dortmund speelde met: Langerak, Piszczek, Sutobic, Hummels, Schmelzer, Kehl, Bender, Aubameyang (90+2' Immobile), Gündogan (90+1' Ginter), Mkhitaryan, Ramos (83' Grosskreutz)

Arsenal onderuit bij Stoke City

In Engeland verloor Arsenal met 3-2 bij Stoke City. De Gunners stonden aan de rust met 3-0 in het krijt, maar maakten bijna een comeback à la Anderlecht. Ramsey en Cazorla scoorden rond de zeventigste minuut twee keer in drie minuten, maar de gelijkmaker bleef uit. Arsenal staat nu zesde.

Arsenal speelde met: Martinez, Chambers, Bellerin (46' Welbeck), Mertesacker, Gibbs (90+2' Campbell), Flamini, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Sanchez, Giroud (63' Podolski)

Yilmaz trapt Galatasaray naar de winst

Galatasaray won zaterdag met 2-1 tegen Akhisar Belediyespor. Burak Yilmaz opende de score na een kwartier en verdubbelde ze diep in de tweede helft. Het tegendoelpunt van Belediyespor kwam te laat. Galatasaray staat nu tweede op één punt van leider Besiktas.

Galatasaray speelde met: Muslera, Sarioglu, Chedjou, Kaya, Telles, Inan, Colak (82' Kurtulus), Sneijder, Bruma (90' Altintop), Bulut (68' Oztekin), Yilmaz