YL: Dortmund - Anderlecht fase per fase

WOENSDAG, 10 DECEMBER 2014, 16:54 - WauteRSCA

De U19 van Anderlecht speelden woensdagavond hun zesde en laatste groepswedstrijd in de Uefa Youth League. Anderlecht-online volgde de partij live. Hier kan je de wedstrijd fase per fase herbeleven.

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Faes, Leemans, Mikal, Bastien, Leya Iseka, Bourard, Jellal, Kawaya

Bank: Bitsindou, Ademoglu, Cools, Bossin, Van Camp, Omeonga, Lukebakio

92' Einde wedstrijd! De scheidsrechter fluit de wedstrijd af. Dortmund-Anderlecht eindigt op 1-1.

90' Ook David Hüsing krijgt zijn tweede gele kaart. Dortmund moet in de absolute slotfase met negen verder.

89' Nieuwe kans voor Dodi Lukebakio. De vijandige doelman brengt opnieuw redding.

86' Dodi Lukebakio ziet zijn schot knap gered door de Duitse goalie. Komt er nog een paars-wit slotoffensief?

80' David Hüsing krijgt geel voor een fout op Aaron Leya Iseka.

78' Ook Anderlecht gaat een laatste keer wisselen. Alper Ademoglu komt doelpuntenmaker Frank Mikal aflossen.

77' Vincent-Louis Stenzel krijgt geel en wordt meteen naar de kant gehaald. Domagoj Drozdek komt hem vervangen.

70' Dubbele wissel Anderlecht: Kobe Cools en Dodi Lukebakio komen Nathan De Medina en Samy Bourard Vervangen

62' Samy Bourard krijgt geel. De paars-witte heropleving was maar van korte duur. De wedstrijd is opnieuw helemaal stilgevallen.

55' Anderlecht is eindelijk een paar versnellingen hoger geschakeld. Paars-wit heeft nog ruim een half uur om de overwinning binnen te halen tegen tien man.

51' Doelpunt Anderlecht! Frank Mikal schiet Anderlecht op assist van Aaron Leya Iseka op gelijke hoogte.

45+8' Rust Dortmund gaat na een kansarme eerste helft met een 1-0 voorsprong de rust in. Hopelijk kan Anderlecht na de pauze de man meer situatie uitbuiten.

45+7' Rood Dortmund Patrick Franke krijgt zijn tweede gele kaart voor een fout op Kawaya en mag zich gaan douchen. Dortmund moet nog 45 minuten verder met een man minder.

45+5' Mohise Mbende en Andy Kawaya krijgen beiden een gele kaart onder de neus geschoven.

45+2' Patrick Franke incasseert de eerste gele kaart voor Dortmund.

42' Dortmund moet al een tweede wissel doorvoeren. Ogün Gümüstas vervangt Luca Steinfeld

33' Anderlechtverdediger Nathan De Medina krijgt de eerste gele kaart uit de wedstrijd.

31' Dortmund moet noodgedwongen een eerste keer wisselen. Hayrulla Alici komt de geblesseerde doelpuntenmaker Junior Flores vervangen.

23' De wedstrijd zit nog steeds op slot. na meer dan twintig minuten vielen amper twee doelpogingen te noteren: eentje voor elke ploeg.

Anderlecht kent sinds vandaag ook zijn mogelijke tegenstanders in de 1/8e finale van de Youth League. Anderlecht ontloopt als groepswinnaars een pak kleppers, maar zal sowieso een grote naam loten. De zeven mogelijke tegenstanders zijn Olympiakos, Liverpool, Zenit, AS Roma, Barcelona, Schalke 04 en Porto.

12' De wedstrijd kabbelt rustig verder. Het is er duidelijk aan te zien dat er voor beide teams niets meer op het spel staat.

De Uefa heeft intussen de 2-0 overwinning van Anderlecht thuis tegen Galatasaray omgezet in een 3-0 forfaitoverwinning voor paars-wit. De doelpunten van Aaron Leya Iseka en Alper Ademoglu blijven tot nader order wel overeind.

3' Doelpunt Dortmund (1-0) Junior Flores werkt de eerste kans van de wedstrijd af voor de thuisploeg. Anderlecht is meteen op achtervolgen aangewezen.