Anderlecht naar halve finale in beker

WOENSDAG, 21 JANUARI 2015, 20:09 - WauteRSCA

Anderlecht heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de beker van België. Het klopte Zulte Waregem met 4-2, nadat het de heenwedstrijd al met 0-3 had gewonnen.

Fase per fase

93' De wedstrijd zit er op. Anderlecht haalt de halve finale van de Beker van België.

91' Na Kawaya heeft nu ook Michaël Heylen zich geblesseerd. Hopelijk is het niet te ernstig, want de spoeling centraal achterin is sowieso niet al te dik.

85' Doelpunt Zulte Waregem! Anderlecht laat het nu wat schieten. Eerst raakte Zulte Waregem nog het doelhout, maar de volgende kans gaat er wel in. Jonathan Benteke maakt er 4-2 van.

80' De wedstrijd nadert het einde. Kabasele mist opnieuw een grote kans, op aangeven van Cyriac.

75' Doelpunt Zulte Waregem! (4-1) Trajkovski lukt de eerredder voor Zulte van op de stip na een strafschopovertreding van een bleke Anthony Vanden Borre.

69' Doelpunt Anderlecht! (4-0) Daar is broertje Batshuayi al! Leya Iseka maakt er op assist van Cyriac 4-0 van.

68' Aaron Leya Iseka komt Najar vervangen.

63' Rode Kaart Zulte Waregem! De bezoekers moeten met tien verder. Mendy haalt een bedrijvige Najar onderuit en mag zich gaan douchen.

60' De tweede helft is voorlopig een maat voor niets. Anderlecht is de dominante ploeg, zonder groot doelgevaar te crëeren.

46' De tweede helft is op gang getrapt. Oswal Alvarez is Steven Defour komen vervangen.

45' Rust

44' Doelpunt Anderlecht! (3-0) Zulte Waregem moet stilaan een afstraffing vrezen. Kljestan maakt er op slag van rust 3-0 van.

40' Doelpunt Anderlecht! (2-0) Gohi bi Cyriac verdubbelt de score. Met een harde knal uit de draai, maakt hij er 2-0 van. Eén mirakel volstaat intussen niet meer voor Zulte Waregem.

35' Anderlecht creëerde de laatste minuten een aantal kansen, maar slaagt er voorlopig nog niet om de score te verdubbelen.

25' Doelpunt Anderlecht! (1-0) Anderlecht scoort eindelijk nog eens uit een stilstaande fase. Steven Defour trapte de corner en Sacha Kljestan verlengde de kopbal van Olivier Deschacht in doel.

20' Anderlecht schuift stilaan een beetje op, moor vooralsnog zonder grote kansen.

12' Andy Kawaya komt onzacht in aanraking met een tegenstander en kan niet meer verder. Nathan Kabasele komt hem vervangen.

10' De eerste tien minuten zijn voorbij, zonder al te veel opwinding.

Score: 4-2

Doelpunten: 25' Kljestan 1-0, 40' Cyriac 2-0, 44' Kljestan 3-0, 69' Leya Iseka 4-0, 75' Trajkovski (pen.) 4-1, 85' Benteke 4-2

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Heylen, Deschacht, N'Sakala, Dendoncker, Kljestan, Defour (46' Alvarez), Najar (67' Leya Iseka), Cyriac, Kawaya (15' Kabasele)

Zulte Waregem: Bruzzese, Isci (59' Cordaro), Mendy, Colpaert, Ekangamane, Aneke, Rosenthal (59' Kaya), Brebels, Trajkovski, Hazard (59' Gimbert), Benteke

Gele kaart: 73' Leya Iseka
Rode kaart: 63' Mendy