Anderlecht met 2-0 verlies huiswaarts

ZONDAG, 25 JANUARI 2015, 16:32 - Michaël

Standard - Anderlecht is steeds een beladen topper en dat was zondagnamiddag niet anders. 2-0 werd het voor Standard maar vooral de wansmakelijk tifo en de rode kaart voor Defour zullen nog lang nazinderen.

De eerste helft bleef op een 0-0 steken, beide ploegen konden niet echt kansen bij elkaar sprokkelen. Het was pas in de tweede helft dat de vlam in de pan kwam, sportief als niet-sportief. Over de verschillende bommetjes die Silvio Proto moest verwerken zullen we niet te veel schrijven.

Zo moest in de 52e minuut Steven Defour naar de kant met zijn tweede geel van de wedstrijd. Milec had verzorging nodig waarna Defour de bal hard in de tribune trapte. Het hek was echter helemaal van de dam. De meegereisde Anderlecht-supporters braken verschillende zitjes van de tribunes en smeten die op het veld. Proto, Deschacht en Tielemans konden uiteindelijk de supporters bedaren.

In de 64e minuut wist Ciman dan de score te openen: 1-0. Eén minuut voor het einde van de officieële speeltijd verdubbelde De Camargo de score: 2-0.

Doordat het spel lang stilgelegen heeft bij de rode kaart van Defour kwamen er maar liefst tien minuten extra tijd bij.