Bekerfinale wenkt na 0-2 overwinning

DONDERDAG, 5 FEBRUARI 2015, 00:28 - WauteRSCA

Anderlecht heeft woensdagavond een serieuze optie genomen op de finale van de beker van België. Paars wit klopte AA Gent met 0-2, na doelpunten van Andy Najar en Anthony Vanden Borre.

Besnik Hasi verraste met zijn opstelling door Vanden Borre rechtsvoor te zetten, Najar linksvoor en Conté op de tien. De eerste helft werd een tactisch steekspel, met amper kansen tot gevolg. Uit de enige goede aanval kopte Najar aan de tweede paal een prima voorzet van Conté in doel.

De tweede helft was amper een minuut bezig toen Depoitre zich goed vrijdraaide van Heylen. Proto stond aan de grond genageld, maar de bal likte de verste paal. Iets voor het uur zette Najar een tegenaanval op. Via uitblinker Conté belandde de bal bij Vanden Borre, die hem mooi over Sels lepelde.

Dankzij deze overwinning staat Anderlecht dicht bij de finale. Gent moet minstens drie keer scoren in het Vanden Stockstadion om paars-wit -zonder strafschoppen- uit te schakelen.