Defour zet Anderlecht op één punt van Club

ZONDAG, 22 FEBRUARI 2015, 20:00 - Garrincha

Anderlecht heeft een erg goede zaak gedaan. Paars-wit profiteerde maximaal van de nederlaag van Club Brugge in Gent. Het won zelf met 0-1 in Genk en nadert tot op één punt van de West-Vlaamse leider.

De wedstrijd tussen de twee laatste landskampioenen start erg aantrekkelijk. Al in de eerste minuut snijdt Mitrovic door de Genkse defensie, maar Köteles brengt redding. Anderlecht neemt de match resoluut in handen en vooral Mitrovic toont zich bedrijvig.

Ook Genk brengt bij momenten aardig voetbal op de mat. Tielemans en Defour proberen het vanop afstand. Doelpunten vallen echter niet en halfweg de eerste periode zakt het tempo.

De tweede helft start minder snedig dan de eerste, maar het doelpunt valt nu wel. Defour draait snel om zijn as en trapt de bal tussen de benen van Kabasele door in de verste hoek tegen de netten: 0-1.

Anderlecht verovert na het doelpunt opnieuw de controle over de wedstrijd. Mitrovic blijft erg bedrijvig, maar zijn enthousiasme levert hem wel een gele kaart op. De spits speelt opnieuw een erg sterke wedstrijd, alleen een doelpunt ontbreekt.

In de slotfase verwatert het spel van Anderlecht en Hasi windt zich geregeld op. Genk zorgt echter niet meer voor gevaar, zodat Anderlecht zich de winnaar van de speeldag mag noemen. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie staan de Brusselaars nog maar één punt achter op Club Brugge.