Individuele fouten en ref nekken Anderlecht

DONDERDAG, 26 FEBRUARI 2015, 19:52 - Garrincha

Anderlecht is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League. Eén helft lang zag het er goed uit, maar mistasten van Proto en niet attent reageren van N'Sakala deden paars-wit de das om.

Anderlecht startte zonder de niet volledig fitte Najar en met Conté rechts vooraan. Dinamo begon zoals verwacht met veel goede moed aan de partij, maar echt in de problemen kwam Anderlecht niet.

Na twintig minuten ging de Russische storm liggen en tien minuten later zorgde Mitrovic voor een verrassing. Een schot van Tielemans kwam voor de voet van de Serviër die zonder twijfelen het leer tegen de touwen trapte: 0-1. Dat werd ook de ruststand. Verder dan twee kopballen van Samba kwam Dinamo niet.

Wat de thuisploeg in de eerste helft niet lukte, deed het wel na de pauze: snel scoren. Deschacht krijgt een dieptebal onvoldoende weg en het leer viel voor de voet van Kozlov. De rechtsback werd onvoldoende gevolgd door Acheampong en trapte vanop ruim twintig meter staalhar op doel. Hoewel de bal centraal kwam, liet Proto zich verrassen: 1-1. Enkele minuten later kreeg Mitrovic dé kans op 1-2, maar hij kraakte zijn schot.

Op het uur was Proto wel bij de pinken op een schot van Kokorin. Het bleek slechts uitstel. N'Sakala haalde Kokorin neer buiten het strafschopgebied, maar de Noorse scheidsrechter gaf, op advies van de referee achter doel die er met zijn neus op stond, toch penalty. Proto redde de elfmeter van Kokorin. Maar waar twee Russen goed gevolgd waren, bleef N'Sakala staan en zo kon Yusupov eenvoudig scoren: 1-2.

In twintig minuten tijd ging Anderlecht van de hemel weer naar de harde realiteit. Valbuena liet na om paars-wit helemaal dood te doen. Deschacht probeerde ook offensief zijn steentje bij te dragen en trok mee naar voor. Tien minuten voor tijd gooide Hasi zijn laatste troeven op tafel. Spitsen Leya Iseka en Cyriac kwamen in de plaats van Dendoncker en Conté.

Het leverde echter niet veel op. Aan goede wil was er geen gebrek, maar het was allemaal wat slordig. Twee minuten voor tijd kreeg Vanden Borre nog een prima schietkans, maar hij trapte over. Ook in de zes minuten toegevoegde tijd kon Anderlecht het tij niet meer keren. Het was integendeel Kuranyi die het laatste beetje twijfel wegnam en de 3-1 scoorde. Zo zit het Europees avontuur van Anderlecht erop.