Mitrovic trapt Anderlecht voorbij Charleroi

MAANDAG, 6 APRIL 2015, 19:52 - Michaël

Anderlecht heeft maandagavond thuis met het kleinste verschil gewonnen van Charleroi: 1-0. Het was Aleksandar Mitrovic die in de tweede helft het enige doelpunt tegen de netten trapte. Anderlecht doet zo even goed als Club Brugge.

Anderlecht kwam snel uit de startblokken en bracht de eerste twintig minuten goed voetbal. Het dreigde ook via Vanden Borre en Najar. Charleroi kreeg amper kansen en had geluk dat Penneteau stevig stond te keepen.

Naar mate de partij vorderde, raakten beide ploegen meer aan elkaar gewaagd.. Kort voor de rust moest Penneteau nog redden op een verraderlijke poging van Defour, maar gescoord werd er voor de rust niet.

De tweede helft startte minder vurig dan de eerste. Dendoncker tekende met een kopbal voor het eerste gevaar, maar hij knikte over Op het uur was het dan toch raak. Praet speelde Acheampong, bij de rust ingevallen voor Conté, vrij op de linkerflank en de Ghanees bediende met een uitgemeten assist Mitrovic. De Serviër beloonde zijn prima wedstrijd met doelpunt nummer vijftien van het seizoen: 1-0.

Wie dacht dat Anderlecht zou doorstomen, was eraan voor de moeite. Het laatste halfuur viel er niet veel te beleven en zo bleef het spannend. Najar pakte nog zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is hierdoor geschorst tegen Standard. In de slotfase moest ook Acheampong nog geblesseerd naar de kant na een tackle van Marcq.

In blessuretijd was het nog even de billen dichthouden, maar Charleroi scoorde niet meer. Door deze zuinige overwinning komt Anderlecht met 32 punten naast Gent te staan. Club Brugge blijft leider met 34 punten.