Herbeleef de YL fase per fase

VRIJDAG, 10 APRIL 2015, 12:59 - WauteRSCA

Anderlecht is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Uefa Youth League. Herbeleef de wedstrijd hieronder fase per fase.

90+3' Afgelopen. Shaktar speelt de finale van de Youth League.

88' Derde kans, derde goal. Kovalenko scoort. Shaktar Donetsk speelt de finale van de Youth League.

82' Kobe Cools komt Stéphane Oméonga vervangen.

81' Anderlecht heeft nog een tiental minuten om minstens één keer te scoren en trekt massaal in de aanval.

80' Goal Shaktar Drama voor Anderlecht. Op vijf minuten tijd keert Shaktar een 1-0-achterstand om in een 1-2 voorsprong. Arendaruk klopt Svilar.

78' Glen Leemans krijgt een gele kaart onder de neus geschoven.

76' Goal Shaktar (1-1) De eerste kans uit de tweede helft en het is meteen raak voor de Oekraïners. Kovalenko scoort na een heerlijke doorsteekpass.

72' Svilar blijft voorlopig werkloos in de tweede helft. Alles verloopt naar wens voor Anderlecht.

65' Mangala incasseert meteen een gele kaart.

63' Doelpuntenmaker Bourard mag naar de kant. Hij wordt vervangen door Orel Mangala.

61' Hoewel Shaktar moet scoren, is er in de verste verte geen sprake van een stormloop richting Svilar. Anderlecht heeft de wedstrijd voorlopig perfect onder controle.

54' Goal Anderlecht! (1-0) Samy Bourard breekt de ban! Met een prima kopbal verschalkt hij de Oekraïnse doelman. Anderlecht is nog 36 minuten verwijderd van de finale van de Youth League.

51' Daar is Anderlecht opnieuw: eerst trapt Lukebakio de paal en ook in de rebound gaat de bal niet in doel.

50' Anderlecht is gretig uit de kleedkamer gekomen en creëert meteen een paar mogelijkheden.

46' De tweede helft is op gang gefloten.

&llt;b>46+1’Rust: Anderlecht en Shaktar Donetsk gaan rusten met 0-0 op het scorebord. Paars-wit heeft het knaplastig met een stug Shaktar. De Oekraïners zijn de enigen die nog geen enkele wedstrijd verloren in deze Youth League en incasseerden amper vijf tegengoals in acht wedstrijden. Ook vandaag staat hun verdediging als een huis. Het duurde ruim een halfuur vooraleer Anderlecht een eerste kans kon versieren: de kopbal van Leya Iseka werd gepareerd door de doelman. De grootste kans uit de eerste helft was voor de Oekraïners. Het schot van Boryshuk trof de paal.

42' Matthys neutraliseert een Oekraïnse counter door de buitenspelval open te trekken. We stevenen af op een 0-0 ruststand.

40' Anderlecht heeft de regie van de wedstrijd in handen, maar slaagt er voorlopig niet in om grote kansen te creëren.

32' Eerste kans voor Anderlecht. De kopbal van Aaron Leya Iseka vindt de vijandige doelman op zijn weg.

23' Het eerste kwart van de wedstrijd bevestigt de verwachtingen. Shaktar is een sterk blok en een taaie tegenstander, zonder echte uitblinkers. Shaktar incasseerde nog maar vijf doelpunten in acht wedstrijden en toont opnieuw waarom. Anderlecht wacht nog steeds op de eerste echte kans. De paars-witte weg naar de finale is nog lang.

21' Serieuze counterkans voor Shaktar. Nathan De Medina is net op tijd terug en trapt de bal in hoekschop, die niets oplevert.

16' Samy Bourard incasseert de eerste gele kaart van de wedstrijd.

14' Eerste grote kans van de wedstrijd: Boryshuk treft de paal.

7' Een rustige beginfase, zonder grote kansen. Beide teams tasten elkaar nog wat af.

1' De wedstrijd is op gang gefloten.

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Matthys, Leemans, Omeonga, Bastien, Lukebakio, Bourard (63' Mangala), Kawaya, Leya Iseka
Bank: D'Alberto, Faes, Cools, Jellal, Ademoglu, Vancamp,