Anderlecht mist finale Youth League

VRIJDAG, 10 APRIL 2015, 14:52 - WauteRSCA

Shaktar Donetsk en niet Anderlecht speelt de finale van de Uefa Youth League. Anderlecht was de betere ploeg en kwam op voorsprong, maar Shaktar Donetsk puurde in de slotfase drie doelpunten uit evenveel kansen.

In de eerste helft was de enige grote kans voor Shaktar, dat de paal raakte. Anderlecht begon furieus aan de tweede helft en creëerde kans na kans. Na 54 minuten brak Bourard de ban met een knappe kopbal.

Zelfs met de achterstand op het scorebord, vertikten de Oekraïners het om over de middenlijn te komen. doelman Mile Svilar keek werkloos toe, tot invaller Kovalenko er uit het niets 1-1 van maakte. Vijf minuten later bracht Arendaruk de Oekraïners zelfs op voorsprong. In minuut 88 gaf Kovalenko paars-wit de doodsteek.

Anderlecht blijft zo verweesd achter. Het toonde zich vandaag de betere ploeg, maar moet het tornooi wel verlaten.

Score: 1-3

Goals 54’ Bourard (1-0), 76’ Kovalenko (1-1), 80’ Arendaruk (1-2), 88’ Kovalenko (1-3)

Opstelling Anderlecht: Svilar, Denayer, De Medina, Matthys, Leemans (87' Vancamp), Omeonga (82'Cools), Bastien, Lukebakio, Bourard (63' Mangala), Kawaya, Leya Iseka