Wie van de drie ?

DONDERDAG, 26 MEI 2016, 20:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Morgen wordt normaal het ontslag van Besnik Hasi officieel aangekondigd, althans volgens de verwachtingen. Maar wat na Hasi? Momenteel zijn er drie namen die het vaakst naar voor komen: Frank Vercauteren, Morten Olsen én Stefano Pioli.

Frank Vercauteren

Frank Vercauteren is momenteel aan de slag bij de Russische club Samara. Hij zou al aan enkele assisten gevraagd hebben om ze het zien zitten om samen met hem de overstap te maken naar Anderlecht. Maar zijn huidige club legde hem ook een beter contractvoorstel. Een tweestrijd waar Vercauteren nog niet zou uit zijn. 

Morten Olsen
​​​​​​​
Morten Olsen was gedurende zestien jaar bondscoach van Denemarken. Eind 2015, nadat Denemarken was uitgeschakeld voor deelname aan het EK voetbal 2016, kondigde hij zijn afscheid aan. Hij zei toen dat voortaan zijn vrouw mocht beslissen wat ze zouden gaan doen. Morten woont al lang in Brussel en dus zou mevrouw Olsen niet weigerachtig staan tegenover een baan bij Anderlecht. 

Stefano Pioli

De Italiaan speelde tijdens zijn spelerscarrière ondermeer bij Juventus en Fiorentina. Hij was trainer bij verschillende Italiaanse clubs waarvan de laatste Lazio. April 2016, na de 1–4 nederlaag tegen aartsrivaal AS Roma, werd hij ontslagen. Pioli zou wel iets zien in een buitenlands avontuur en vooral op een club die jaarlijks uitzicht heeft op Champions Leaguevoetbal. 

De eerste keuze van Anderlecht blijft natuurlijk Hein Vanhaezenbrouck, al die heeft al meermaals nadrukkelijk aangegeven dat hij bij AA Gent blijft. Naar verluidt zou Van Haezenbrouck, als hij trainer wordt bij Anderlecht, alleenzeggenschap eisen over zijn ploeg, iets wat ze bij Anderlecht dan weer niet zien zitten. 

Hoe dan ook is het zeker dat Herman Van Holsbeeck nog een pak werk voor de boeg heeft. Want naast een trainer moet hij een halve ploeg aan nieuwe spelers binnen halen én zijn technische en medische staff vernieuwen. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.