Degryse: De Bruyne is nu een sleutelfiguur in het nationale team

WOENSDAG, 29 JUNI 2016, 13:56 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dankzij een dikverdiende 4-0 overwinning op Hongarije zondagavond mag het nationale team zich op gaan maken voor de kwartfinale van het EK voetbal in Frankrijk. De Belgische ploeg maakte aan het eind van het duel gehakt van de Hongaren, mede dankzij een uitblinkende Eden Hazard.

In de kwartfinale wacht het Wales van Gareth Bale en Aaron Ramsey, maar voormalig international Marc Degryse heeft vertrouwen in het team van Marc Wilmots. In gesprek met Bwin is hij lovend over Kevin de Bruyne, die volgens hem het team moet dragen, zoals hij dat ook tegen Hongarije liet zien.

Met drie jaar in Duitsland en Engeland, is hij een stralende ster. Hij was de beste speler vorig jaar in Duitsland en dat was tegen grote spelers in een briljante competitie”, aldus Degryse.
“Hij moest het opnemen tegen de beste spelers van Bayern München, dus ik heb geen idee waarom Chelsea hem heeft laten gaan”, blijft Degryse.

Naar mijn mening is Jose Mourinho geen manager die vertrouwen stelt in jonge spelers. Hij speelt heel erg in het nu en hij wil complete voetballers. Helaas was het een soortgelijke situatie met Lukaku bij Chelsea, ze kregen nooit de kans om te schitteren.

Nu moet De Bruyne het echter kunnen gaan laten zien bij het Nationale team. Hij is een belangrijke speler en krijgt op het middenveld de kans om een hoofdrol op te eisen. Volgens Degryse is hij klaar voor die rol.

De Bruyne is nu een sleutelfiguur in het nationale team omdat hij zo efficiënt is met en zonder de bal. Hij denkt altijd na over de snelste en meest effectieve manier om te scoren, en zijn snelheid en dribbelen maken hem een fantastische speler voor elk team”.

DegryseMede dankzij De Bruyne ziet de voormalig Rode Duivel het rooskleurig in voor zijn team: “België wordt in mijn ogen terecht beschouwd als een grote kanshebber, als je kijkt naar de namen die we hebben en hoe ze dit seizoen hebben gepresteerd.De Bruyne komt terug in vorm na een lange afwezigheid, dus we hebben een zeer gevaarlijke ploeg. In vier of vijf jaar, als dit team bij elkaar blijft, kan dit het begin zijn van iets bijzonders”.

Ook de verdedigers Vertonghen en Alderweireld krijgen complimenten voor hun goede spel bij Tottenham Hotspur: “Alderweireld en Vertonghen vormen een goed paar in het hart van de verdediging, dat hebben ze voor Spurs het hele seizoen laten zien”.

België neemt het vrijdagavond om 21.00 uur op tegen Wales. De wedstrijd wordt gespeeld in het Noord-Franse Lille, dichtbij België en dus kunnen we vele fans verwachten in de stad en in het stadion.



anderlecht-online forum