Anderlecht verslaat Oudenaarde met 0-4

WOENSDAG, 29 JUNI 2016, 21:21 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Tegen Oudenaarde werd het 0-4. De meeste doelpunten vielen na de rust en vooral Idrissa Doumbia maakte een sterke indruk.

Anderlecht begon aan de partij in een 4-3-3 met Youri Tielemans als aanvoerder. In de basiself stonden ook drie rechtsachters: Anthony Vanden Borre speelde effectief rechtsback, Emmanuel Adjei Sowah speelde linksachter en Rafael Galhardo stond rechts op het middenveld.

Na de pauze maakte Mile Svilar zijn eerste minuten in het A-elftal van Anderlecht. De 16-jarige doelman hield zijn netten schoon en aan de overkant werd de score uitgediept van 0-1 tot 0-4. Beste man op het veld was Idrissa Doumbia. De 18-jarige Ivoriaan maakte een sterke indruk op de zes-positie.

De volgende oefenwedstrijd is zaterdag op het veld van Bornem.

Doelpunten:30' Trézéguet (0-1), 53' Kabasele (0-2), 63' Lukebakio (0-3), 71' Acheampong (0-4, pen)

Opstelling eerste helft: Roef, Vanden Borre, Kara, Heylen, Sowah, Galhardo, Tielemans, Vico, Trezeguet, Conté, Leya Iseka

Opstelling tweede helft: Svilar, Appiah, Dendoncker, Nuytinck, N'Sakala, Lukebakio, Defour, Doumbia, Acheampong, Kabasele, Sylla