Petit: "Dromen van het eerste elftal"

ZATERDAG, 23 JULI 2016, 21:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Nu Aaron Leya Iseka vertrokken is, moet Clément Petit samen met Jorn Vancamp de doelpuntenmaker worden bij de beloften. De spits kwam een jaar geleden over van Moeskroen en is klaar om zich te tonen dit seizoen.

"Ik had wat tijd nodig om me aan te passen, het is hier anders dan bij Moeskroen", vertelt Petit. "Nu voel ik me klaar om dit seizoen alles te geven, ook al ben ik ver van mijn familie en mijn vriendin."

Het doel van Petit is dat van elke jonge voetballer: "Ik zou dit seizoen graag enkele speelminuten vergaren in eerste klasse. Ik zal hier alles voor doen. Ik hoop een sterke heenronde te spelen bij de U21 en waarom daarna niet dromen van het eerste elftal? Ik zou al tevreden zijn met een plaatsje op de bank, of gewoon trainen met de A-kern. Dat zou ook goed zijn."

Drukke voorbereiding

Net als de A-kern zijn de beloften zich volop aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. "We verzamelen om 8.30 uur in Neerpede. Dan ontbijten we samen en trainen we een eerste keer. Dan volgt het middageten en trainen we een tweede keer. Momenteel het ons programma goed vol. Het is ook aangepast aan onze persoonlijke fysieke paraatheid en aan de punten waarop we nog moeten verbeteren."

Naast het voetbal probeert Petit ook wat te studeren. "Ik hoopte een studie rond communicatie te doen, maar dat is niet te combineren met het voetbal. De club helpt me wel om taalcursussen te volgen en momenteel volg ik Engels en Spaans."



anderlecht-online forum