"Bepaalde jongeren te veel in de watten gelegd"

DINSDAG, 26 JULI 2016, 08:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De voorbije jaren klonk het iedere zomer dat Anderlecht zou inzetten op de eigen jeugd. Nu wordt er volop gekocht. Anderlecht is gedwongen om het geweer tijdelijk van schouder te veranderen. "De jongeren hebben niet de stappen gezet die ze moesten zetten."

"Anderlecht heeft altijd fel ingezet op de jeugd, maar de voorbije jaren is er iets scheef gegroeid", vertelt Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "De voorbije maanden heb ik vaak in de spiegel gekeken en ik moet toegeven dat we sommige jongeren te veel in de watten gelegd hebben. We lieten hen te veel in hun veilige comfortzone. Nu is er meer duidelijkheid: daar is de lijn en wie erover gaat, heeft een probleem."

Coach René Weiler aanhoort de uitspraken van zijn manager, maar wil er niet rechtstreeks op reageren. "Ik kan niet oordelen over dingen die gebeurden toen ik hier niet was", klinkt het. "Maar eigenlijk is het simpel: spelers moeten luisteren. Als de coach vraagt om 6 uur op de club te zijn of om 18 uur, dan moeten spelers dat doen. Ik doe ook graag leuke dingen, maar voetbal is wel onze job."

"Moi je suis Lukebakio, ik doe dat niet"

Eén van de spelers van wie geweten is dat hij al eens moeite heeft met discipline, is Dodi Lukebakio. In het interview noemt Van Holsbeeck hem bij naam. "Hij heeft zoveel kwaliteiten. Hij kan geweldige acties maken, maar wat ben je ermee als ze eindigen met een speler die met de bal buiten loopt? Ben je dan een goeie?", vraagt de manager zich af.

"Bovendien, als de nummer tien de bal zes keer naar de andere flank speelt, dan moet hij toch zes keer de loopbeweging maken om aanspeelbaar te zijn. Maar als je na twee keer zegt 'moi, je suis Lukebakio, dat doe ik niet'. Tja ..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.