Flater in slotseconde zorgt voor puntenverlies

DONDERDAG, 29 SEPTEMBER 2016, 23:03 - jds93

WEDSTRIJDEN Een lichte penalty, een half dozijn gemiste kans en een blunder op het einde. In feite is dat alles wat je van deze wedstrijd moet onthouden. Het feit van Saint-Etienne nog gelijk kon maken heeft Anderlecht alleen aan zichzelf te danken.

In een kabbelende eerste helft hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Na twaalf minuten eindigde een hoge bal van Kara bij Hanni. Vanop zeven meter kopte de Algerijn de bal op de paal. Hiermee had Anderlecht zijn grote kans van de eerste helft gehad. Later kon ook Saint-Etienne een mooie aanval opbouwen. Deze eindigde met een harde knal in het zijnet. Een deel van het stadion rekende zich al rijk.

Anderlecht kwam het scherpst uit de kleedkamers en kampeerde even op de helft van de Fransen. Het mocht echter niet lang duren. Algauw herstelde het evenwicht zich. Tot plots bij een aanval van Anderlecht de bal in hoekschop leek te verdwijnen maar de Russische scheidsrechter naar de stip wees. In de herhaling bleek dat de verdediger bij het maken een sliding op de achterlijn de bal raakt met bovenarm. De protesterende Fransen hadden niet volledig ongelijk. Het zal Tielemans worst wezen. Hij klaarde de klus met een simpel balletje rechts van de keeper. Een kwartier voor tijd werd Spajic bij een hoekschop van Anderlecht met een halve wurggreep naar de grond gewerkt. Geen penalty deze keer. De pas ingekomen Capel vond vijf minuten voor affluiten Harbaoui met een prima voorzet, die laatste kwam nog alleen voor de keeper maar had dan te veel tijd nodig. Dit was een grote kans op 0-2. Ondertussen was het slotoffensief van Saint-Etienne begonnen. Voortdurend werden lange ballen de zestien ingepompt. In de tweede minuut van de extra tijd kwam een counter van Acheampong via Harbaoui terug bij de Ghanees. Met een simpel balletje kon die de 0-2 maken. De bal ging meters naast. Een minuutje later liet ook Capel zich in de zestien nog de kaas van de boterham nemen. De gemiste kansen waren ondertussen al legio. Een oude voetbalwet diende zich aan. Seconden voor affluiten kon Saint-Etienne 1-1 maken in een lege goal.  Roef wou een hoge bal vangen maar Nuytinck liep in de weg en zo viel de bal pardoes voor de voet van een Franse aanvaller. De verdediging van Anderlecht sluit een verder aanvaardbare match af met een zware domper.

Na het verlies thuis tegen Westerlo werd het niveau vandaag ietwat opgekrikt maar veel overschot is er niet. Zondag wacht de hel van Sclessin.