Daar is de jaarlijkse vroegtijdige bekeruitschakeling weer

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2016, 23:39 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht is een traditieclub en tradities moeten blijkbaar ook ere gehouden worden; ook de slechte. Eén daarvan is de vroegtijdige bekeruitschakeling. En ook dit jaar is het weer prijs. Charleroi klopte paars-wit na een strafschoppenreeks. Na de extra tijd stond het 2-2.

Coach Weiler had de opdracht gekregen te winnen, maar gooide de ploeg die Moeskroen klopte toch aardig overhoop. De Zwitser kwam met een veredeld B-team aan de aftrap. Teodorzcyk was de belangrijkste afwezige. Roef en Kabasele de opvallendste aanwezigen.

De wedstrijd was nog niet goed afgetrapt of het was al 1-0. Marcq nam een afvallende bal op de slof en klopte Roef. Anderlecht reageerde echter meteen en na 13 minuten stonden de bordjes weer gelijk. Spajic klopte een voorzet van Tielemans tegen de netten. De thuisploeg nam daarna echter langzaam het commando over en paars-wit kwam amper nog aan voetballen. De gelijke stand bleef echter tot aan de rust op het bord.

De tweede helft was intens. Roef hield Charleroi net na de rust van de voorsprong. Maar vooral na de invalbeurt van Teodorczyk (voor de uiterst zwakke Kabasele) kwam Anderlecht toch meer opzetten. In de 82e minuut loonde dat ook: de Pool kopte één van de weinige acties van Bruno binnen. Charleroi leek knock-out te zijn, maar Bruno vergat een niet te missen kans af te maken. De misser van het jaar was het! En zoals zo vaak kreeg paars-wit in de blessuretijd het deksel op de neus: Roef duwde de laatste corner van de match tegen Baby aan en de bal gaat zo binnen: 2-2.

Dit keer leek Anderlecht uitgeteld want in de verlengingen bakte het er werkelijk niets meer van. Roef, een serieuze dosis geluk en de paal hielden Charleroi van de ondertussen verdiende winning goal. Maar de Waalse club zou zich uiteindelijk toch plaatsen. In de penalty shoot-out kwam Roef nooit echt in de buurt van een redding. Mandanda deed dat wel. Hij stopte de nochtans redelijk getrapte penalty van Teodorczyk.

Einde bekerverhaal voor Anderlecht, dat zich zo naar jaarlijkse gewoonte weer op de competitie kan concentreren.

Score: 2-2
Goals: 5' Marcq 1-0, 13' Spajic 1-1, 81' Teodorczyk 1-2, 92' Baby 2-2

Charleroi: Mandanda, Martos, Bakar (60' Benavente), Marcq, Dessoleil, N'Ganga, Fall (78' Hendickx), Diandy (83' Bedia), Baby, Mata, Pollet
Anderlecht: Roef, Najar, Spajic, Nuytinck, Acheampong, Badji, Tielemans, Bruno, Hanni (77' Stanciu), Capel (66' Chipciu), Kabasele (60' Teodorczyk)

Geel: 30' Kabasele, 71' Desolleil, 102' Nuytinck
Penalties: 1-0 Pollet, 1-1 Tielemans, 2-1 Benavente , 2-1 Teodorczyk (gestopt door Mandanda), 3-1 Marcq, 3-2 Stanciu, 4-2 Bedia, 4-3 Bruno, 5-3 Hendrickx