Favoriete transfer #8: Clinton Mata

ZATERDAG, 14 JANUARI 2017, 12:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Clinton Mata haalde ook de afgelopen transferperiodes al heel wat stemmen, maar viel altijd nipt uit de boot. Dit keer pakt hij de achtste plaats in onze top tien.

Naam:Clinton Mata
Huidige club: Sporting Charleroi
Positie: Rechtsachter / Rechtsbuiten
Leeftijd:24
Nationaliteit: Angolees  
Marktwaarde*: €1.500.000

Geschiedenis: Mata doorliep de jeugdreeksen bij KAS Eupen, waar hij in het seizoen 2010-2011 debuteerde in tweede klasse. De Angolees speelde uiteindelijk drie seizoenen en zestig competitiewedstrijden voor Eupen. In de zomer van 2014 haalde Charleroi hem transfervrij naar eerste klasse. Daar veroverde hij halverwege zijn eerste seizoen een basisplaats, om die nooit meer af te geven.

Profiel: Mata valt het best te vergelijken met Andy Najar en Thomas Meunier. Oorspronkelijk een rechtsbuiten die geleidelijk werd omgevormd tot rechtsachter. Mata is erg snel, met het loopvermogen om de volledige flank te bestrijken.

Haalbaarheid: Mata moet gezien de goede relaties tussen Anderlecht en Charleroi voor een bedrag tussen twee en drie miljoen euro binnen te halen zijn.

Prioritair?Zoals eerder gezegd lijkt Mata qua profiel erg op Najar. De Angolees komt daardoor wellicht pas in beeld als Najar zou vertrekken. 

Conclusie:Mata lijkt ons een gedroomde vervanger van Najar. Anderlecht legde afgelopen zomer echter al drie miljoen euro op tafel voor Dennis Appiah en haalt dus wellicht deze winter geen nieuwe rechtsachter.

Morgen:Een ex-speler van Zulte Waregem. Tip: het is niet Thorgan Hazard.

* Volgens transfermarkt.de 
 



anderlecht-online forum