Faes: "Ik kan Weiler begrijpen dat hij mij niet bracht"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2017, 19:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Wout Faes zocht tijdens de wintermercato andere oorden op. Wat hem betreft is het tijdelijk, want hij trok naar Heerenveen met een duidelijke ambitie: "Ik wil tonen dat ik het niveau aankan. Ik heb nog steeds de ambitie om te slagen bij Anderlecht."

Faes zat de voorbije maanden af en toe op de bank, maar spelen deed hij niet. "Met Spajic en Kara op links en Nuytinck en Deschacht heeft Weiler vier centrale verdedigers. Aangezien de druk om kampioen te worden zo groot is, kiest hij voor ervaring. Ik kan daar begrip voor opbrengen. Ik ben immers niet beter dan de anderen."

Toen eind januari bleek dat Kara niet zou vertrekken, koos Faes voor een uitleenbeurt. "Voor mijn ontwikkeling was het niet gunstig. Ik wil bij Heerenveen tonen dat ik het niveau aankan en in de zomer terugkeren. Het feit dat Anderlecht instemde met een uitleenbeurt, betekent dat ze in mij geloven. Ik heb nog steeds de ambitie om te slagen bij Anderlecht."

Faes kreeg vanmiddag wel een fikse tegenslag te verwerken toen hij vernam dat hij voor twee wedstrijden geschorst werd na zijn rode kaart bij Jong Heerenveen. Omdat ook Jerry St.Juste twee matchen geschorst is, had hij anders zo goed als zeker in de basis gestaan bij de A-ploeg. "Veel was er niet aan de hand, zelfs de tegenstander vond rood overdreven", zegt Faes over die fase. "Ik voel me klaar om op dit niveau te debuteren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.