Zulte Waregem mogelijk met derde doelman tegen Anderlecht

DONDERDAG, 23 MAART 2017, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht opent Play-off 1 volgend weekend met een wedstrijd bij Zulte Waregem en de kans bestaat dat de bekerwinnaar het moet doen met derde doelman Louis Bostyn tussen de palen. Zowel Sammy Bossut als Kenny Steppe sukkelen met blessures. Ook topschutter Mbaye Leye is onzeker.

Bossut was zaterdag nog de held in de bekerfinale met twee gestopte strafschoppen. Hij sukkelt echter met een kleine verrekking aan de buikspieren en traint individueel. Hij is erg twijfelachtig voor de wedstrijd van volgende week vrijdag. Tweede doelman Steppe heeft pijn aan de pols en is ook niet helemaal fit.

Raken Bossut en Steppe niet opgelapt, dan moet Franky Dury zijn derde doelman Bostyn opstellen. De 23-jarige Bostyn kwam in 2013 over van tweedeklasser Roeselare, maar speelde nog geen enkele wedstrijd in de hoogste klasse. Voor Roeselare speelde hij amper vijf duels in de tweede afdeling.

Leye met masker

Topschutter en aanvoerder Leye hield aan de bekerfinale een gebroken neus over en wordt vandaag geopereerd. Het wordt nipt om klaar te raken voor de wedstrijd tegen Anderlecht. In het beste geval kan hij spelen met een masker.



anderlecht-online forum