"Mij hoor je niet zeggen dat ik moet spelen"

DONDERDAG, 23 MAART 2017, 11:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Terwijl leeftijdsgenoot Wout Faes in januari naar Heerenveen trok, bleef Jorn Vancamp bij Anderlecht. Nochtans haalde Anderlecht met Isaac Kiese Thelin een nieuwe spits. "Ik wist dat ik niet langer eerste keuze zou zijn voor een plaats op de bank, maar ik maakte mij daar nooit druk over."

Vancamp maakt sinds vorige zomer officieel deel uit van de A-kern. Tijdens de heenronde haalde hij regelmatig het wedstrijdblad en Europees tegen Saint-Étienne mocht hij zelfs starten. "Ik voel dat de club vertrouwen heeft in mij. Daarom heb ik ook voor twee jaar bijgetekend", vertelt Vancamp in Het Nieuwsblad.

De 18-jarige Vancamp probeert momenteel zoveel mogelijk te leren van Lukasz Teodorczyk en zijn andere ervaren ploegmaats. Spelen in het eerste elftal is voor later. "Dat is voor volgend seizoen of het seizoen erna. Mij zal je dus niet horen zeggen dat ik moet spelen. Als 18-jarige kan je niet verwachten dat je meteen vast in de ploeg staat, tenzij je een toptalent bent zoals Lukaku of Tielemans."

Vancamp geeft aan dat hij momenteel geen redenen heeft om te klagen. Hij genoot van de Europese verplaatsingen naar Rostov, Praag en Saint-Étienne. "En wie weet maak ik binnenkort mijn droom waar door in de selectie te zitten voor de partij tegen Manchester United."



anderlecht-online forum