Faes: "Wil gerust bij Heerenveen blijven"

DONDERDAG, 27 APRIL 2017, 10:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Waar speelt Wout Faes volgend seizoen? Die vraag dringt zich stilaan op en bij FeanFan Magazine vertelt de verdediger alvast waar zijn voorkeur ligt. "Als ik bij Anderlecht geen basisplaats kan veroveren en bij Heerenveen vertrekken er spelers, wil ik wel terugkeren naar Friesland."

Faes is één van de weinige spelers die Anderlecht dit seizoen verhuurt die kan spreken van een geslaagde uitleenbeurt. Het contract met Heerenveen loopt tot het einde van het seizoen. "Anderlecht wilde geen optie voor nog een extra jaar in het huurcontract", zegt Faes. De verdediger vindt zit zowel positief als negatief. "Positief omdat dit iets zegt over het vertrouwen in mij, negatief omdat ik bij Heerenveen veel leer. Sinds ik hier ben, heb ik hele sprongen vooruit gezet."

In principe hervat Faes eind juni de trainingen bij Anderlecht. Of hij volgend seizoen ook effectief in het paars en wit te bewonderen zal zijn, is een andere vraag. "Ik wil slagen bij Anderlecht en tonen dat ik het niveau aankan", klinkt het ambitieus. Maar Faes wil vooral spelen. "Als ik bij Anderlecht geen basisplaats kan veroveren en bij Heerenveen vertrekken er spelers (St. Juste en Van Aken zijn in principe eerste keuze centraal achterin, red.), wil ik wel terugkeren naar Heerenveen."

Voor velen kwam de uitleenbeurt van Faes aan Heerenveen als een verrassing, maar ze was zeker niet ondoordacht. "Heerenveen volgt me al enkele jaren. Dat gaf me een goed gevoel en mijn keuze was dus snel gemaakt." Het is er wel anders verdedigen dan bij Anderlecht. "Bij Heerenveen spelen we meer man op man, terwijl er bij Anderlecht sneller een verdediger bijkomt. Bij Anderlecht neemt men ook minder risico's. De bal wordt sneller weggetrapt terwijl we bij Heerenveen altijd de voetballende oplossing zoeken."



anderlecht-online forum