Vertenten mikt hoger

DINSDAG, 16 JANUARI 2018, 16:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Belgisch voetbal verloor dit seizoen al twee scheidsrechters in eerste klasse. Serge Gumienny en gisteren nog Luc Wouters, stopten allebei hun werkzaamheden als scheidsrechter. Bart Vertenten denkt helemaal nog niet aan stoppen, integendeel, hij hoopt Europees nog een categorie hoger te geraken.

De 29-jarige Vertenten is momenteel actief in pot 2 van UEFA en hij zou graag in pot 1 geraken, wat op 1 na de hoogste categorie is. In categorie 1 vinden we momenteel één Belgische scheidsrechter, Sebastien Delferière.

"Ik ben heel tevreden over mijn niveau in Europa", zegt Vertenten, "Als ik zo verder doe, maak ik kans om in pot 1 te geraken. Ik mocht ook al een groepswedstrijd in de Europa League fluiten."

Het WK lijkt niet meteen een haalbare kaart volgens Vertenten: "Er zit geen enkele Belg in de Elite-categorie, het zal dus een moeilijke opdracht worden. Ik wil nu vooral in pot 1 geraken, dat is mijn doel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.