Faes prima bezig bij Excelsior

DONDERDAG, 22 FEBRUARI 2018, 14:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - WEBSITE Jorn Vancamp kent momenteel een erg productieve tijd bij Roda JC, maar ook die andere jonge Anderlecht-huurling in Nederland is prima bezig. Wout Faes heeft een basisplaats beet bij Excelsior en de commentaren die hij krijgt, zijn erg lovend.

Eind januari blesseerde Jordy de Wijs zich aan de meniscus. Vorige week werd hij geopereerd en de kans dat hij dit seizoen nog in actie komt, is erg klein. Faes is zijn vervanger en doet dit met brio. "Excelsior-coach Mitchell van der Gaag vertelde het me: het is pure luxe dat wanneer een speler geblesseerd uitvalt, je hem kan vervangen zonder kwaliteitsverlies. Dat is met Faes het geval", vertelt Chris Tempelman, de Excelsior-watcher van Voetbal International, aan Anderlecht-Online. Dit zijn erg lovende woorden, want De Wijs is een toptalent en sterkhouder.

"De foutjes zijn eruit"

Volgens Tempelman is Van der Gaag erg gecharmeerd door Faes. "Faes is een positieve jongen. Wanneer hij op de bank zit, is hij uiteraard ontgoocheld, maar je hoort hem niet klagen of negatief doen. Op training is Van der Gaag, die als speler ook verdediger was, erg vaak met hem bezig. De verdedigers trainen regelmatig apart bij."

Bij Anderlecht stond Faes bekend als een slimme speler en dat komt ook bij Excelsior tot uiting. "De Wijs is fysiek sterk en heeft een goede lange bal, maar Faes is een ander type. Hij is wat kleiner, maar positioneel is hij enorm sterk. Je ziet hem veel nadenken over zijn positiespel. Volgens mij is hij slimmer dan een doorsnee centrale verdediger. Voor een jonge speler, die vaak onstuimig is, is dat opvallend. Vorig jaar bij Heerenveen maakt hij soms nog foutjes, maar dat is er nu helemaal uit. Hij is duidelijk rijper en volwassener geworden."

"Tussenstap bij AZ zou ideaal zijn"

Excelsior huurt Faes tot het einde van het seizoen. Bij zijn aankomst liet hij verstaan dat hij na Excelsior hoopt te kunnen terugkeren bij Anderlecht, maar Tempelman twijfelt of hij meteen het niveau van paars-wit zal aankunnen. "Daarvoor ken ik Anderlecht niet goed genoeg. Als ik binnen Nederland kijk, dan lijken PSV en Feyenoord me nog te hoog gegrepen. Ideaal zou zijn om een tussenstap te zetten bij een subtopper als Utrecht of AZ. Vooral die laatste club zou perfect zijn. John van den Brom levert daar erg goed werk met de jonge spelers."


Begin november belde Anderlecht-Online een eerste keer met Chris Tempelman om te spreken over de evolutie van Faes. Dat artikel kan u hier nalezen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.