Coucke: "Ik ga mij smijten"

ZATERDAG, 24 FEBRUARI 2018, 07:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanavond zwaait Marc Coucke af als voorzitter van KV Oostende, en dan is het aan RSC Anderlecht. Coucke beloofd alvast om de communicatie naar buiten toe beter en gestructureerder te laten verlopen en geeft meteen mee dat hij lekken niet zal tolereren.

"Het is niet te geloven hoe vaak ik de laatste tijd wordt aangesproken door mensen die zeggen dat ze 'mauve' zijn. Deze club heeft een ongelofelijke fanbasis. Met wat inzet en investering kunnen we zeker 10.000 meer mensen naar het stadion krijgen", zegt Coucke, "Dat de voorbije wintermercato niet geslaagd is is een understatement, maar dat neemt mijn respect voor de club niet weg. Ze hebben een ongelofelijk palmares. Roger Vanden Stock behaalde 33 titels, ik zal al blij zijn als ik er 10 haal. Maar het is wel de bedoeling om de traditie van champagnevoetbal voort te zetten"

Veel werk

"Maar er is inderdaad veel werk. En de financiële toestand van de club is zeker niet rampzalig, zoals de pers de laatste weken liet uitschijnen. Al moet er hier en daar wel serieus bijgewerkt worden. Verschillende inkomsten moeten naar omhoog en de uitgaven moeten dan weer naar beneden. Scouting, transfers, fanbeleving, daar ga ik allemaal mijn stempel op drukken."

Goede communicatie

Vaak krijgt het bestuur van RSC Anderlecht de naam van "ivoren toren" opgeplakt, niet geheel onterecht. Ook daar is Coucke vastbesloten om aan te werken. "Ik verzeker jullie dat we gaan werken aan een goede communicatie vanuit de club. Dat is iets wat nu ontbreekt, de communicatie naar de media toe mag best wat meer zijn. Maar die zal ook gestructureerder zijn, want ik tolereer geen lekken. Wie lekt, vliegt eruit, en dat gaat op voor iedereen, van helemaal boven tot onderaan."

"Hoe dan ook ben ik van plan om operationeel heel actief te zijn. Ik ga mij smijten." Een paar weken geleden hoorden we die vier laatste woorden ook uit de mond van iemand anders. Wat ons automatisch een roloog ontlokte. Nu diezelfde woorden uit de mond van Coucke komen, hebben we daar veel meer vertrouwen in.



anderlecht-online forum