Officieel: Cobbaut is een Anderlecht-speler

WOENSDAG, 25 APRIL 2018, 19:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft de transfer van Elias Cobbaut officieel aangekondigd. De 20-jarige verdediger van KV Mechelen verbindt zich tot medio 2023 aan de uittredende landskampioen. We stellen de nieuwe Anderlecht-aanwinst graag aan u voor.

Cobbaut is een rasecht jeugdproduct van KV Mechelen. Op twee jaar bij stadsgenoot Racing na, speelde hij zijn hele jeugd voor de Maneblussers. In die twee jaar bij Racing speelde hij als 16-jarige één wedstrijd in derde klasse.

Bij KV Mechelen debuteerde Cobbaut op 13 augustus 2016 in de eerste klasse. Thuis tegen Kortrijk mocht hij vijf minuten voor tijd invallen. Tijdens de competitie volgden nog drie andere invalbeurten en evenveel basisplaatsen. De grote doorbraak kwam er tijdens Play-Off II van vorig seizoen. Yannick Ferrera liet hem toen negen van de tien wedstrijden starten.

Dit seizoen trok Cobbaut die lijn verder. 28 keer speelde hij een volledige wedstrijd, één keer viel hij in en één keer bleef hij op de bank. De verdediger pakte vijf gele kaarten en scoorde één keer, op bezoek bij Moeskroen. 

In september debuteerde Cobbaut bij de nationale U21. Sindsdien speelde hij vier interlands, telkens volledig, en bleef hij twee keer op de bank.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.