De Belgische link op het WK vandaag

ZONDAG, 17 JUNI 2018, 09:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE - ANDERE Vandaag staat er maar één wedstrijd op het programma met een duidelijke Belgische link. Bij Servië nemen drie ex-spelers van Anderlecht het om 14u op tegen Costa Rica.

Uros Spajicvertrok pas deze maand bij Anderlecht. Aleksandar Mitrovic stond in januari nog dicht bij een terugkeer naar paars-wit. Luka Milivojevic flopte bij Anderlecht, maar heeft er wel een sterk seizoen opzitten bij Crystal Palace.

Tegenstander Costa Rica was de laatste sparringspartner van de Rode Duivels. Bij de Centraal-Amerikanen voetballen drie spelers met een Belgische link: Bryan Ruiz en Randall Azofeifa (beiden ex-AA Gent) en Oscar Duarte. (ex-Club Brugge)

In Duitsland – Mexico (17u) en Brazilië – Zwitserland (20u) is een link met België minder evident. Anderlecht probeerde in 2011 wel even om de Mexicaan Carlos Vela te huren van Arsenal. Een stuk bekender is het verhaal dat de Braziliaanse linksback Marcelo ooit werd aangeboden bij paars-wit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.