Wat wij onthielden van RWDM en Heist

ZONDAG, 24 JUNI 2018, 16:04 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht-online was vrijdag aanwezig op RWDM en zaterdag op Heist. Een relaas van de eerste oefenwedstrijden van het seizoen.
 

Hein Vanhaezebrouck stelde in de eerste twee oefenwedstrijden al 26 spelers op. Naast de WK-gangers en de geblesseerde Appiah speelden enkel Saief, Morioka en Chipciu nog niet. Ook Leya Iseka was er nog niet bij en zal dus zoals verwacht vertrekken.

Vrijdag daagden er meer dan zesduizend supporters op voor RWDM – Anderlecht. Ook in de Molenbeekse vakken zaten heel wat supporters van Anderlecht, zo bleek uit een groot aantal kindjes in een paars truitje op de arm van een neutraal geklede ouder.

Ook een paar volwassenen durfden het aan om in een Molenbeeks vak met een truitje van Anderlecht te verschijnen. “Met truitjes van Anderlecht hebben we geen probleem, maar er moet niemand met een truitje van Club Brugge tussen  ons komen zitten”, hoorden we meermaals.

Anderlecht en RWDM hebben dan ook veel gemeenschappelijke supporters. De Brusselse identiteit waar Coucke het de laatste dagen over had… Ze bestaat.

Dimata scoorde het enige doelpunt in de partij tegen Molenbeek. Zijn transfer is nog niet volledig rond, maar hij toonde zich alleszins opvallend gretig. Iets wat we over Ganvoula niet konden zeggen. Van Dauda was er geen spoor.

Afgelopen seizoen speelde hij amper 25 minuten voor Anderlecht, maar vrijdag was Kayembe de uitblinker bij Anderlecht. Hij voetbalde als verdedigende middenvelder. Zaterdag was Amuzu de grote mantegen Heist . Kayembe dweilde toen trouwens de linkerflank af.

Anderlecht voetbalde trouwens tegen Heist-op-den-Berg dat uitkomt in de eerste amateurklasse. Club Brugge won 11-0 van Knokke-Heist uit tweede provinciale. Vergelijken heeft dus geen zin.

Nieuwkomer Makarenko leverde vrijdag de assist af en speelde ook zaterdag goed. Kums was onzichtbaar en Trebel werd vrijdag dan weer massaal uitgefloten door het Molenbeekse publiek.

Abazaj en Adzic konden zich nog niet onderscheiden. Besnik Hasi zei onlangs dat “snel zijn in Albanië niet betekent dat je ook in België snel bent.” Abazaj kon die uitspraak jammer genoeg nog niet ontkrachten.  

Het leger aan jonge verdedigers deed het prima. Het is wel nog veel te vroeg om een hiërarchie op te stellen.

Ten slotte nog een eervolle vermelding voor de piepjonge ballenjongen die vrijdag in de eerste helft achter het doel van Didillon  stond. Het ventje stond een balletje te trappen tegen reclamepanelen, waardoor de bal een paar keer op het veld rolde.

​​​​​​​Didillon kon er best om lachen en bezorgde hem op een bepaald moment zelfs de bal die op het dak van zijn doel lag, toen hij ‘zijn’ bal had afgegeven om een corner te trappen.

In de tweede helft stond hij plots op het veld tussen twee spelers toen hij achter een bal holde die in hoekschop leek te gaan, maar uiteindelijk via de cornervlag terug het veld in kwam. Ook voor de ballenjongens was het nog een beetje speeltijd. Het grote werk is voor later.
 



anderlecht-online forum