Hoe presteren onze Europese tegenstanders?

DINSDAG, 18 SEPTEMBER 2018, 08:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Donderdag begint Anderlecht aan zijn avontuur in de Europa League. Hoog tijd dus om ook de drie tegenstanders van paars-wit wat te volgen. Hoe presteren Spartak Trnava, Fenerbahçe en Dinamo Zagreb in de competitie?

Spartak Trnava - Zilina 1-2

Spartak Trnava, donderdag de eerste tegenstander van Anderlecht, kon voor de vierde keer op rij niet winnen. Het verloor van Zilina met 1-2. Patryk Malecki bracht de thuisploeg na 68 minuten 1-0 voor, maar in de 77 en 80 minuut ging Zilina erop en erover. Trnava telt nu acht punten uit evenveel wedstrijden en staat daarmee achtste op twaalf ploegen.

Opstelling: Chudy, Toth, Conka, Godal, Kadlec, Malecki, Grendel (78' Ghorbani), Rada, Skhirtladze (55' Miesenböck), Kulhanek, Bakos


Konyaspor - Fenerbahçe 0-1

Fenerbahçe is erg matig aan het seizoen begonnen. Na winst tegen Buraspor op de openingsspeeldag, verloor de club van kleine clubs als Yeni Malatyaspor, Göztepe en Kayserispor. Zondag wonnen de mannen van coach Philip Cocu met 0-1 bij Konyaspor. Invaller Elmas scoorde na 67 minuten het enige doelpunt. Fenerbahçe staat nu elfde met zes punten op vijftien.

Opstelling: Tekin, Özbayrakli, Neustädter, Skrtel, Koybasi (79' Isla), Jailson, Topal, Ayew, Benzia (86' Frey), Chahechouhe (61' Elmas), Slimani


Gorica - Dinamo Zagreb 0-1

In tegenstelling tot Trnava en Fenerbahçe is Dinamo Zagreb wel goed aan het seizoen begonnen. Na zeven speeldagen staat het aan de leiding in Kroatië met 17 op 21. Zaterdag versloeg het Gorica met 0-1. De 20-jarige Spanjaard Daniël Olmo, die op zijn 16e overkwam uit de jeugd van Barcelona, scoorde het enige doelpunt.

Opstelling: Livakovic, Théophile-Catherine, Dilaver, Musa Hajorivic (84' Marin), Kadzior, Stojanovic, Sunjic, Gojak, Daniel Olmo (68' Moharrami), Gavranovic (72' Petkovic)


Later vandaag krijgt u een voorstelling van Spartak Trnava, donderdag de eerste tegenstander van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.