"In Saelemaekers herken ik een jonge Najar"

WOENSDAG, 19 SEPTEMBER 2018, 06:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Andy Najar is zowat de enige die nog rondloopt op Neerpede die er ook bij was toen Van Holsbeeck en Vanden Stock er de plak zwaaide. De laatste maanden kampte hij ook met heel wat blessures, maar de Hondurees is een vechter, vastbesloten om zijn steentje bij te dragen tegen Trnava. 

"Misschien ben ik wel de nieuwe Olivier Deschacht", lacht Najar, "Ik ben hier nu één van de laatste overblijvers en moest niet vertrekken van het nieuwe bestuur. Ik voetbal nu al vijf jaar voor Anderlecht, misschien worden er dat wel vijftien."

Najar heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar dat heeft hem niet klein gekregen: "Ik ben te vroeg herbegonnen na mijn blessure, ik wou toen persé spelen tegen Bayern, en ja, dat was mijn eigen keuze. Met alle gevolgen vandien. Ik had toen ik de eerste keer geblesseerd uitviel direct voor een operatie moeten kiezen. Achteraf is dat gemakkelijk gezegd natuurlijk. Maar nu voel ik mij goed. Twee wedstrijd op één week is waarschijnlijk nog wat veel waardoor ik misschien zal moeten toekijken bij Standard of Trnava. Maar ik voel dat ik op de goede weg zit om weer honderd procent fit te zijn."

Trnava

Op de competitie pakte Anderlecht 1 op 9, tegen Trnava hoopt paars-wit dus punten te pakken. "Verliezen zou een grote domper zijn. Maar men mag niet vergeten dat we nog altijd bezig zijn om een nieuw team te bouwen. En eerlijk gezegd is er op Anderlecht altijd druk. Titelfavoriet zijn we toch niet, dat zijn Brugge en Genk. Wij hebben enkel wat tijd nodig om te bouwen en op elkaar afgestemd te raken", gaat de Hondurees verder.

"Saelemaekers maakt veel indruk op mij, ik zie in hem een beetje de jonge Najar. Als hij zo blijft evolueren staat er hem nog een grote carrière te wachten. Zo zit er nog kwaliteit in deze ploeg en die zal bovenkomen eens dit team op punt staat."



anderlecht-online forum