"Desnoods zet ik vijf of zes jongeren"

VRIJDAG, 21 SEPTEMBER 2018, 20:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ook de day after zinderde de nederlaag tegen Trnava nog na bij Anderlecht. Voor het vertrek terug naar België sprak Hein Vanhaezebrouck met de pers. Wijzigingen zondag tegen Standard zitten eraan te komen. "Voor de drie offensieve posities moeten we zoeken naar een oplossing."

Veel nieuwe namen moeten we zondag niet verwachten. "Dan heb je namen nodig en voorin hebben we nu eenmaal weinig opties", zegt Vanhaezebrouck. De Anderlecht-coach wilde gisteren starten met Zakaria Bakkali, maar die bleek niet fit. Ook zijn aantreden zondag tegen Standard is onzeker. "Ik zal wel nadenken over positiewissels", aldus de coach.

Achterin en op de flanken vond Vanhaezebrouck wel het gisteren wel goed. Daar moeten we dus niet veel wissels verwachten. 

"Tonen dat ze meer kunnen dan modale voetballer"

Adrien Trebel kreeg ook gisteren weer wat kritiek uit bepaalde hoeken. "Hij speelde zijn match, niet meer en niet minder", aldus Vanhaezebrouck. "Maar zijn niveau moet inderdaad weer omhoog, al is hij niet de enige. Mijn spelers moeten allemaal gaan tonen waarom ze voor Anderlecht spelen. Wie hier speelt, moet bewijzen dat hij meer kan dan een modale voetballer."

Ook de cijfers toonden gisteren aan dat Anderlecht niet goed gespeeld heeft. "Ook tegen een verdedigende ploeg met je ervoor gaan, snelheid maken en spurten om vrijheid te krijgen. Niet toevallig was Amuzu de beste man. Die had echt zin. Dat is misschien niet bij iedereen het geval momenteel. Een mentaal probleem? Dat denk ik niet."

"Nog niet dramatisch"

Ondanks alles, weigert Vanhaezebrouck van een crisis te spreken. "Het is nog niet dramatisch. Het zou erger zijn waneer we elke wedstrijd ondergaan en geen kansen creëert. Achteraan staan we stevig en op de flanken hebben we jong geweld. Saelemaekers, Amuzu, ... Ik geloof in die jongeren. Desnoods zet ik er vijf of zes."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.