Coucke: "Het wordt een lastige speeldag voor de refs"

VRIJDAG, 19 OKTOBER 2018, 11:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanavond wordt speeldag 11 van de Jupiler Pro League op gang getrapt. De Raad van Bestuur roept iedereen op om komende speeldag hun steun te betuigen aan de scheidsrechters die de wedstrijden leiden.

"Daarom vraagt de Raad van Bestuur van de Pro League aan alle clubs om dit weekend en volgend weekend ostentatieve en duidelijke steunbetuigingen (applaus, erehagen,...) te leveren aan de scheidsrechters van de wedstrijden waaraan zij deelnemen. In de huidige context is het van het allegrootste belang om zorgzaam om te gaan met de geloofwaardigheid van onze sport en vooral het scheidsrechterskorps", is de oproep van de Pro League.

"Het wordt een lastige speeldag voor de refs. En er zullen ongetwijfeld discutabele beslissingen genomen worden waarover gemord zal worden. Maar toch doe ik een warme oproep om de scheidsrechters te steunen en te respecteren. Zij verdienen niet dat bepaalde zaken veralgemeend worden. Als we hen nu niet steunen, zitten we binnen een aantal jaar zonder scheidsrechters", voegt voorzitter van de Pro League, Marc Coucke er nog aan toe.



anderlecht-online forum