"Ben niet het type dat zich laat beïnvloeden"

VRIJDAG, 19 OKTOBER 2018, 15:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Eén van de spilfiguren in operatie "Propere handen" is Mogi Bayat, toevallig ook de makelaar van Hein Vanhaeezbrouck. Veel commentaar wou de coach niet kwijt over de bom die vorige week op het voetbal viel: "Mogi Bayat vertegenwoordigt wel 500 mensen in het voetbal".

"We zijn allemaal enorm geschrokken, wie niet", zegt Vanhaezebrouck, "Verder ga ik daar geen commentaar op geven. We leven in een rechtstaat en iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Het is nu aan justitie om zijn werk te doen. Of ik zelf ooit benaderd ben ? Nooit. In de voetbalwereld zijn er altijd mensen die goed met mekaar overeenkomen.  Spelers, trainers, makelaars, journalisten, maar dat is niet strafbaar hé. Nu ja, ik ben ook geen type dat vatbaar is voor beïnvloeding."

Mogi Bayat

"Mogi Bayat vertegenwoordigt wel 500 mensen, iedereen heeft wel een makelaar. Er zijn meer makelaars dan spelers. Maar het is niet aan mij om daar over te oordelen, dat is de taak van justitie. Ook die mensen die nu gaan anoniem getuigen over zaken die ze in het verleden hebben opgemerkt. Die hadden toen beter meteen aan de alarmbel getrokken, nu is het een beetje te laat daarvoor."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.