Coucke blokkeert betalingen aan makelaars

DONDERDAG, 15 NOVEMBER 2018, 10:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft deze week de betalingen aan makelaars opgeschort. Vaak krijgen zij hun commissies in maandelijkse schijven. Pas wanneer Operatie Zero afgerond is, wil Anderlecht de betalingen overmaken en alleen aan de makelaars die volgens het boekje werken. Makelaar Stijn Francis reageert verbouwereerd.

Anderlecht stuurde begin deze week een brief aan alle makelaars die spelers bij paars-wit hebben lopen. "Om de belangen van Anderlecht te beschermen, blokkeert de club alle betalingen aan tussenpersonen en dat tot op het einde van het onderzoek. Bedankt voor jullie begrip", zo citeert Het Nieuwsblad uit het aangetekend schrijven. De makelaars krijgen dus wel hun geld, maar pas wanneer aan het einde van het onderzoekt blijkt dat ze zuiver op de graat zijn.

De makelaars konden uiteraard niet lachen met deze beslissing. Velen van hen dreigen met advocaten om hun geld te krijgen. Anderlecht voelt zich echter zeker van zijn zaak. De club vreest dat in navolging van Mogi Bayat en Dejan Veljkovic er straks nog makelaars worden betrapt op gesjoemel. Coucke wil enkel nog samenwerken met makelaars wiens reputatie onbesproken is.

De zet van Coucke kan Anderlecht wel problemen opleveren tijdens de wintermercato. Welke makelaar wil nog met Anderlecht werken?

Francis: "Malafide praktijken"

Via twitter heeft spelersmakelaar Stijn Francis al gereageerd op dit bericht: "Van malafide praktijken gesproken ..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.