Anderlecht met 0-1 onderuit tegen OFI Kreta (video)

WOENSDAG, 17 JULI 2019, 18:03 - KDB2000
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag met 0-1 verloren van OFI Kreta. Anderlecht speelde opnieuw met een mengeling van jongeren en A-kernspelers (op overschot). Nieuwkomers Kompany, Vlap, Nasri, Sandler en Sam speelden niet mee.

Wel van de partij voor het eerst in een oefenduel deze voorbereiding: U21-internationals Bornauw, Cobbaut en Saelemaekers. Amuzu speelde nog niet. De 16-jarige middenvelder Marco Kana kreeg eveneens zijn eerste speelminuten van Kompany en Davies.

Al na twee minuten scoorde Sassi voor de bezoekers, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Anderlecht speelde opnieuw zonder echte spitsen en de beste kans was voor Ait El Hadj. Hij stormde alleen op de doelman af, maar een Griekse verdediger haalde de bal voor de lijn weg. Op slag van rust liet Kayembe te veel ruimte op zijn flank. De Griekse aanvaller kreeg de bal, zette in één tijd voor en vond aan de tweede paal Sakor. Die miste niet. El Kababri liet zich wel te gemakkelijk aftroeven.

Na de pauze zweefde de Griekse doelman een vrije trap van Trebel uit de bovenhoek. Diezelfde Trebel zette zich wat later door in de zestien, haalde de achterlijn en vond Saief. Opnieuw stond de Griekse goalie pal. 

Tot slot viel ook op dat Kompany verbaal erg aanwezig was tijdens de wedstrijd. Continu stond hij zijn manschappen aanmoedigingen en richtlijnen toe te roepen.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

Score: 0-1
Doelpunt:45' Sakor (0-1)

Anderlecht: Boeckx, El Kababri (68' Saelemaekers), Bornauw (46' Sa), Lawrence (68' Cobbaut), Kayembe (46' Kana), Kums, Trebel (85' Dante), Zulj (46' Sanneh), Gerkens (46' Colassin), Ait El Hadj (46' Saief), Daskevics (46' Leoni)

OFI Kreta: Sotiriou (75' Dermitzakis), Braun (46' Marinakis), Nastos, Giannoulis (78' Noikokyrakis), Korovesis (61' Bolakis), Mellado (46' Neira), Semedo (61' Dinas), Sakor (75' Oikonomou), A. Nabi (61' S. Nabi), Souza (46' Manos), Sassi (78' Perdikis)


Herbeleef de belangrijkste fases uit de wedstrijd

90' Einde van de wedstrijd.
88' Perdikis krijgt een kopbalkans.
85' Dante krijgt een kopbalkans, maar de keeper redt!
85' In Dante / Out Trebel
73' Wissel: Bolakis in, Korovesis out.
72' Wissel: Ntinas in, Semedo out.
72' Wissel: Samir Nabi in, Nabi out.
70' Wissel: Marikinis in, Braun out.
68' In Cobbaut, Alexis / Out El Kababri, Lawrence
47' De kans wordt onschadelijk gemaakt door keeper Boeckx.
46' In Colassin, Leoni, Sa, Sanneh, Saief, Kana / Out Bornauw, Kayembe, Daskevics, Zulj, Gerkens, Ait El Hadj
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

40' GOAL! Sakor scoort voor OFI Crete met een raak schot!
37' Kans voor Ait El Hadj met een schot! Dat was een fantastische poging!
20' Nabi krijgt een kans en schiet! Boeckx komt tussen en stopt de poging.
9' Kans om te scoren via Gerkens met een kopbal. De mogelijkheid eindigt naast het doel.
2' Goal van Sassi, maar de lijnrechter heeft buitenspel gezien! Het feestje gaat niet door.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.