Vandenbempt: "Geduld zal beloond worden"

WOENSDAG, 21 AUGUSTUS 2019, 10:52 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Deze morgen verscheen er in Sport/Voetbalmagazine een artikel waarin Sporza-journalist Peter Vandenbempt zijn licht laat schijnen over de moeizame seizoensstart van RSC Anderlecht. "Geduld is de boodschap en uiteindelijk ook de enige juiste optie".

Vandenbempt is ervan overtuigd dat Paars-Wit op termijn de vruchten zal plukken van de nieuw ingeslagen weg. "Met Kompany top, Nasri en Chadli fit en op niveau, de beste Verschaeren en Roofe als meevaller als leider van de voorlinie zal dit Anderlecht op termijn zijn voetbal aan resultaten koppelen. De val kan nog diep en pijnlijk zijn, het hoongelach oorverdovend en de beproeving voor de ongeduldige Marc Coucke dus zwaar. Maar uiteindelijk denk ik dat het allemaal de moeite waard zal zijn".

Wat ongetwijfeld in Kompany zijn voordeel pleit is de onvoorwaardelijke steun van de Paars-Witte achterban, die als één man achter hem staat. Volgens Vandenbempt heeft dit niet alleen te maken met de 'figuur' Kompany. "Na jaren van verveling en armtierig voetbal amuseren ze zich terug in het Park. Ze zien een elftal dat wil voetballen volgens de traditie van het huis: dominant, met balbezit, tempo en technische spelers. Iets wat ze in Brussel veel te lang hebben gemist. De Brusselse fan is kenner genoeg om door de slechte resultaten heen te kijken", besluit Vandenbempt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.