Van Persie: "Kompany vroeg me voor Anderlecht"

VRIJDAG, 24 JANUARI 2020, 22:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Als het van Vincent Kompany had afgehangen, speelde één van de grootste vedetten van het Nederlandse voetbal van deze eeuw nu bij Anderlecht. Robin van Persie vertelt dat Kompany hem in september belde om naar Anderlecht te komen.

Eind vorig seizoen stopte de 36-jarige Van Persie met voetballen. In september speelde hij wel mee in de gala-wedstrijd die Manchester City voor Kompany organiseerde. "De volgende dag belde Vincent Kompany mij op. Hij was ervan overtuigd dat ik hem kon helpen bij Anderlecht", zegt Van Persie in De Stentor. "Ik zag het als een mooi compliment."

Zijn fysieke paraatheid weerhield Van Persie echter om de voetbalschoenen weer boven te halen. "In de gala-wedstrijd begon ik na zeventig minuten overal pijn te krijgen. En de ochtend dat Vincent belde, werd ik wakker met pijn in de kuiten. Toen wist ik dat ik er niet meer moest aan beginnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.